Op zaterdag 28 september stond de finale van de “Commercial Carp Challenge 2019” op de agenda, net als de voorgaande jaren werd deze gevist op de karpervijver van Toms Creek. De beslissing over een competitie van 4 wedstrijden zou hier vallen, er waren nog een aantal kanshebbers maar de grootste kansen lagen toch wel bij Marco en Jos. Er was een tussenstand met slechts 1 punt verschil in het voordeel van Marco waarbij gezegd moet worden dat het aantal gevangen vis in het voordeel van Marco wel enorm was. Maar goed, dit zijn wel de dagen waarop je het toch maar even moet bewijzen.

Uiteraard hebben we bij ‘Raven Fishing uit Lelystad’ weer wat leuke prijsjes kunnen scoren. Aardigheidjes weliswaar want het blijft “Vissen om het Vissen” maar wel allerlei spulletjes die je op commercials goed kan gebruiken.

Omdat de weersvoorspellingen slecht waren en we vooraf al rekening hielden met enorm veel regen werd unaniem besloten om het ‘verkassen’ er deze keer uit te laten. Iedereen zou de hele wedstrijd op de bij aanvang gelote stek uitvissen. Na de loting kon iedereen snel naar de stek om de boel op te tuigen, om 9:15 begon de wedstrijd.

Ik moet zeggen dat de regen in de ochtend wel meeviel eigenlijk. Het zag er af en toe wat dreigend uit maar de meeste regen ging gelukkig aan ons voorbij. Met de vangsten ging het ook wel goed op de meeste stekken. De aantallen varieerden van 12 karpertjes (Marco) tot 1 karper (Britt) maar daartussen zaten de meesten toch wel tussen de 5 en 9 vissen. We hadden eigenlijk dus gewoon een heerlijke ochtend tot de pauze.

Op het moment dat de snacks werden gebracht begon de natte ellende, en in het middagdeel hebben we dan ook zeker het nodige over ons heen gekregen. Nou hebben de meesten van ons dat allemaal van onder de plu ondergaan behalve Marco, een regenjas moest het doen (en deed het ook aardig).

Toch word je er wel een beetje flauw van, het blijft lastig om in dit land iets te plannen. Een schrale troost is misschien dat het weer zondag nog veel slechter was ………………

Voor de vangsten maakte het toch wel wat verschil. Werden er in het ochtenddeel totaal 61 vissen gevangen, in het middagdeel waren dat er 95. Wel heeft iedereen de sessie ondanks het slechte weer uitgezeten en om 16:30 uur was de wedstrijd voorbij, ik geloof niet dat iedereen daar echt rouwig om was. Vissen is leuk, een beetje regen niks mis mee, maar alles waar ‘té‘ voor staat …… We verzamelden in het prieeltje bij de forelvijvers alwaar de BBQ reeds voor ons aangestoken was, waar de resultaten verwerkt werden en de punten geteld konden worden.

Nadat alle scores verzameld waren bleek dat Marco toch wel vernietigend had uitgehaald: maar liefst 30 vissen in het net, gevolgd door Eddy met 21 vissen en Arjan en Jos met 20 vissen. De winnaar was daarmee wel bekend:

De winnaar van de “CCC 2019”

Marco vd Wal

Hij ontving een leuk prijsje voor de dagwinst, daarnaast voor 30 euro aan waardbonnen van ‘Raven Fishing’ voor de winst in de competitie en hij kan zijn vrouw weer verblijden met het bericht dat de wisseltrofee voorlopig weer een prominente plaats in de huiskamer moet hebben. Want eerlijk is eerlijk: uitstekend gevist en dat mag iedereen weten. Toch??

2e deze dag werd zoals gezegd Eddy, met 21 vissen uitstekend gevist en hij heeft zich als debutant razendsnel ontwikkeld tot een tegenstander van formaat. Ook Eddy ontving een leuk prijsje, leuk dat je meedeed en hopelijk tot volgend jaar!

De 3e plek werd een gedeelde, Arjan en Jos hadden beide 20 vissen en mochten even snel Bingo spelen voor de dagprijs. De vorige wedstrijd overkwam dit Arjan ook al, toen trok hij aan het kortste eind maar deze keer ging het beter: het 3e prijsje was voor hem. Ook Arjan is trouwens een debutant en ook hij blijkt zich snel aan te kunnen passen. Leuk dat je erbij was!

U vindt de volledige uitslag van alle dagwedstrijden alsmede de einduitslag via deze link. Na de prijsuitreiking konden we aan de BBQ die voor ons klaar was gezet. Ook deze keer weer door iedereen uit eigen zak betaald en ook deze keer werd het vlees met veel liefde maar vooral toch ook met meer dan voldoende know-how gegrild door Britt. Er was even een probleempje met de hoeveelheid ‘vuur’ onder het rooster maar met de hulp van pa kwam dat gelukkig snel weer goed.

Daarna ging iedereen weer tevreden naar huis. Al met al was het weer een leuke competitie, zeker voor herhaling vatbaar en daar gaan we dan ook zeker ons best voor doen!! Graag bedank ik tot slot “visvijver ’t Mun” en “Toms Creek” voor de gastvrijheid en “Raven Fishing” voor de genereuze sponsoring dit hele seizoen. En natuurlijk de deelnemers voor hun sportieve en vooral gezellige deelname.

Ook meedoen volgend jaar? Mail dan naar kca@hsvalmere.nl

Jos.