Zaterdag 30 maart stond de eerste wedstrijd uit de “Commercial Carp Challenge 2019” op het programma. Een wedstrijd uit een competitie verdeeld over 4 wedstrijden op 2 zogeheten ‘commercials’: Toms Creek en ’t Mun. De eerste wedstrijd werd gevist op Toms Creek in Lelystad.

Het zat deze keer allemaal wel ontzettend mee: de weersvoorspellingen waren uitstekend en met 14 deelnemers (12 voor de competitie en 2 dagdeelnemers) hadden we ‘volle bak’. Op de valreep viel er 1 deelnemer af maar ook met 13 man heb je een mooi deelnemersveld. Het leuke is dat het visgebied wat iedere deelnemer dan heeft klein lijkt, maar afgespiegeld tegen de hoeveelheid aanwezige vis én de beperkte ruimte die een ieder nodig heeft is dat toch prima te doen. Een aantal stekken nemen we niet mee want iedereen moet de gelegenheid hebben om tegen het eiland aan te vissen.

Alle deelnemers waren keurig op tijd aanwezig voor de loting. Middels de Bingo-App werd bepaald wie als eerste een ochtend stek mocht kiezen (met daaraan gekoppeld een middagstek), deze stekcombinaties waren vooraf aan de deelnemers bekend gemaakt. Halverwege moest er wel verkast worden, dat is wel wat gedoe maar het verdeeld wel de kansen wat beter.

De loting verliep soepeltjes, om 8 uur ging het hek open en kon iedereen naar zijn stek. Vervolgens was er een uurtje de tijd om alles op te bouwen waarna om 9 uur het startsignaal klonk en het ochtenddeel van de wedstrijd van start kon gaan.

Dan verwacht je eigenlijk direct al vis, maar dat viel in de ochtenduurtjes toch wat tegen. Her en der kwam er een visje uit maar echt superwild was het nog niet. Voordeel is wel dat iedereen dan volop meedoet voor de dagwinst. Ondertussen kwam het zonnetje er al lekker door, het beloofde echt een heerlijke dag te worden en dat was uiteindelijk ook zo.

Om 12:15 uur ging de toeter weer en volgde een pauze van een uur waarin de deelnemers konden verkassen en de bestelde snacks op de nieuwe stek bezorgt werden. Altijd prima geregeld daar, een aangename onderbreking dus. En vervolgens was het weer wachten op de toeter. Tussentijds voeren is niet toegestaan dus er restte even niets aders dan lekker genieten van het zonnetje. Het leek wel zomer.

Daarna begonnen we aan het middagdeel en werd er weer op het scherpst van de snede gevist. Het ging in het middagdeel ook een stuk beter met de vangsten, er werden er in de middag 93 gevangen tegen ‘slechts’ 40 in het ochtenddeel. Opmerkelijk dat er op de lage steknummers weinig verschil in aantallen was, maar vooral een aantal hoge nummers deden het in de middag opmerkelijk beter. Check het volledige vangstoverzicht hier maar. Ook bleek dat de ‘vaste stok’ deze keer niet echt het verschil kon maken, de pellet wagler scheen het daarentegen, zeker in de middag, wel erg goed te doen.

Om 16:30 uur klonk het eindsignaal, ik moet eerlijk zeggen dat ik mede door het mooie weer ondertussen ook wel een beetje ‘gaar’ was. Snel de boel opruimen en mijn (voor deze gelegenheid) persoonlijke assistente Debbie ging de scores verwerken. Ik hoefde alleen nog maar de competitiepunten eraan te koppelen, en dat was ook het enige wat niet lekker ging. Zonder PC altijd lastig ……

We verzamelden op het terras bij de lodge en nadat ik het resultaat van iedere deelnemer van onder naar boven langsgelopen was kwamen we uiteindelijk dan toch uit bij de top 3. Zoals altijd kan er uiteindelijk maar 1 de beste zijn, en deze keer was dat met 20 vissen (waarvan maar liefst 17 gevangen in het middagdeel) Marvin. Super gedaan hoor!! Marvin mocht dan ook als eerste een leuke prijs uitkiezen, mede gesponsord door Raven Fishing. Het werd een Guru onderlijn box en een tooltje om elastiekjes open te vouwen, heel veel plezier ermee!!

Vervolgens waren de 2e en de 3e plaats aan de beurt, en het bleek zo te zijn dat zowel Marco als Arnold op een totaal van 18 vissen waren gekomen. Marco met 10 in de ochtend en 8 in de middag, bij Arnold was het verschil iets groter: 2 in de ochtend en 16 in de middag. In een potje Bingo met 20 nummers hadden ze geen zin, de prijsjes werden dan ook in goede vrede tussen de heren onderling verdeeld.

Maar omdat zowel Marvin als Arnold dagdeelnemers waren, werd Marco de leider in het algemeen klassement van de competitie. Hij kreeg deze keer de wisseltrofee mee naar huis, hopelijk krijgt deze schitterende trofee de komende maanden een prominent plaatsje in de huiskamer.

En tot zover dan weer het verslag van de eerste wedstrijd uit de CCC, de volgende wedstrijd is op ’t Mun in Appelthern op zondag 26 mei. Helaas is daar slechts een beperkt aantal stekken beschikbaar dus is er geen ruimte voor dagdeelnemers, tenzij er onverhoopt nog een afmelding komt. We zullen zien, tot de 26e!!