Het zit er weer op, de karpercompetitie van de KCA bestaande uit een viertal wedstrijden namelijk: Start of the Season, De Vrije Slag, De Marathon en Best Team Ever. En als ik heel eerlijk ben denk ik ieder jaar weer: “dit was het laatste jaar”, vooral omdat ik vaak het idee heb dat de wedstrijdjes allemaal wat ‘gewoontjes’ en ‘vanzelfsprekend’ zijn geworden.

Maar ieder jaar weer, wanneer ik het afgelopen seizoen nog even rustig de revue laat passeren en zie en vooral ook voel hoeveel plezier de deelnemers eraan beleeft hebben, besef ik weer dat het eigenlijk toch wel zonde zou zijn om hiermee te stoppen. Want zeg nou eerlijk, al die kleine provocaties zoals die hieronder, dat wil je toch ook niet missen?

En dat betekend dus dat de voorbereidingen voor het 15e karperseizoen van de KCA eigenlijk voorzichtig alweer gestart zijn. Maar laten we eerst even terugblikken op de laatste wedstrijd van 2018 die de beslissing in de competitie zou brengen, “Best Team Ever”. De beslissing viel zeker, en het was een hele bijzondere maar daar kom ik verderop nog op terug.

In tegenstelling tot eerdere afsluitende wedstrijden was er met algehele instemming voor gekozen om deze wedstrijd al om 4:00 uur te beginnen. Dat leverde een vervolg op wat je misschien had kunnen verwachten, een aantal deelnemers besloot om, aangemoedigd door het supermooie zomerweer, alvast de dag voorafgaand aan de wedstrijd op de stek te gaan zitten. Uiteraard gaan er dan ook wat hengels te water en het kon niet uitblijven, al snel verschenen de eerste foto’s van gevangen karpers in de App-groep. Dan kan er uiteraard een gevoel ontstaan dat een enkeling de verleiding niet kan weerstaan en gevangen vis tijdelijk even ‘zakt’, ik ben daar echter absoluut niet bang voor. Een kleine aanvulling in het reglement lijkt mij echter onvermijdelijk maar dat komt wel goed.

We visten deze wedstrijd met 9 teams, dat is zeker minder dan we voorheen bij de wedstrijden mochten verwelkomen en een verplicht lidmaatschap van onze HSV is daar zeker debet aan. Toch zal dat niet veranderen, de vereniging investeert financieel aanzienlijk in al haar commissies waardoor een te verwaarlozen inschrijfgeld á 25 euro voor de gehele competitie mogelijk is, dan is het logisch dat je deelname koppelt aan een lidmaatschap.

De meeste deelnemers waren sowieso om 4:00 uur present (ikzelf was i.v.m. het werk een ietsiepietsie later) en zaten te wachten tot ik de speelkaart bekend zou maken waarmee gevangen vis gefotografeerd diende te worden. Het werd deze keer de Harten Boer. Eerlijk gezegd verwachte ik al snel resultaten, maar toen ik om 6:30 wakker werd was er slechts 1 visje gemeld, dat was wel opvallend. Mijn eigen hengels lagen er om 7:30 uur in maar de vangstapp bleef gewoon doodstil. Wel verschenen er zoals altijd wat foto’s met de gebruikelijke ontbijtjes in de groepsApp maar daar bleef het eigenlijk wel bij.

Dan wordt het vaak gezellig in de groepsApp waarbij het niveau soms iets afdaalt maar ach, het gaat uiteindelijk toch om de onderlinge sfeer en die is altijd weer prima. Gevangen vis moest direct gemeld worden dus ik had er prima zicht op wie kans maakte op de overwinning in de competitie. Rody en teammaat Jesse maakten de meeste kans, zij stonden met 1 punt voorsprong bovenaan en dienden dus alleen team DMH (Don, Marc en Harry) naast of onder zich te houden. Zou team DMH 1 karper meer vangen en dus 1 plek hoger eindigen, dan zou Rody alsnog de competitie winnen omdat het aantal gevangen karpers dan de doorslag zou geven. En daarin was hij, zolang we matchfixing buiten de deur kunnen houden, niet meer in te halen. Inmiddels werden er wel wat karpers gemeld, hieronder wat foto’s van degenen die vis op de mat gekregen hebben.

Toch was het  niet wild, om 16:00 uur was de wedstrijd afgelopen en we verzamelden om 16:45 bij de bowlinghal in Almere Buiten alwaar we onder het genot van een snack en een drankje even gezellig konden napraten. Niemand wist nog hoe het precies met de score zat en alle kanshebbers vreesden het ergste. Uiteraard moesten we even wachten tot iedereen aanwezig was waarna ik helderheid in de duisternis kon scheppen.

Ik zal het verhaal niet te lang maken: uiteindelijk ving Team DMH 4 karpers, het team van Rody had er 3. Normaal gesproken niks aan de hand voor Rody natuurlijk, je eindigt dan met hetzelfde puntenaantal en het aantal gevangen karpers geeft de doorslag. Helaas voor Rody en gelukkig voor Marc, gooide het team van Melvin en Robin de boel echter volledig overhoop. Zij hadden namelijk óók 4 vissen en dat betekende dat zij ook 10 punten kregen. Rody en Jesse belanden daardoor op de 3e plek en dat leverde slechts 8 punten op, 1 te weinig dus!

Hadden Melvin en Robin 5 of 3 karpers gevangen, dan was er voor Rody niks aan de hand. Het aantal van uitgerekend 4 karpers deed hem de das om, wat een ontknoping. Voor de volledigheid is het overigens goed om nog even te melden dat Marco en Richard 3 vissen hadden, de overige teams hadden een onverwachte blank aan de broek.

Dat betekende dat, dankzij het totaal aantal gevangen vissen, Marc Boel van Team DMH de winnaar van de karpercompetitie was geworden én, laten we dat vooral niet vergeten, óók de winnaar van de prestigieuze “Heerema Schaal”. Hieronder alvast de foto’s van teammaatjes Don en Harry, de gelukkige winnaars van cadeaubonnen van Raven Fishing van respectievelijk 125 en 100 euro. Doe er wat leuks mee!!

Maar uiteindelijk kan er natuurlijk maar 1 winnaar zijn, en deze keer is de winnaar van de karpercompetitie van de KCA 2018:

Marc Boel.  Van Harte gefeliciteerd en veel plezier met je waardebonnen á 150 euro, koop er wat moois voor!!!

Eeuwige roem op de website én in de ‘Hall of Fame’, helaas was er geen schaal aanwezig. Een spijtige misser van de organisatie, maar gelukkig hadden we voor de foto een mooie vervanger.

Uiteraard feliciteren we Marc met deze overwinning, net als Don, Harry, Melvin en Robin met de gedeelde 1e plek van “Best Team Ever”.

Tot slot werden de overige prijzen uitgedeeld, hadden we voor Mario nog een knappe zaklamp en alle overige deelnemers konden nog grabbelen voor een waardebon van Raven Fishing van 25 of van 10 euro. Helaas moest Richard genoegen nemen met een aas-emmertje maar ach, deelnemen is belangrijker dan winnen toch?

Wat rest is nog een bedankje aan onze sponsor “Raven Fishing” voor de mooie deals die we hebben kunnen maken, ik zou willen zeggen:

Tot volgend jaar!!