Back in Business: de karpercompetitie 2023

Nadat we wat rommelige jaren hebben gehad m.b.t. het organiseren van wedstrijden in competitieverband lijkt het erop dat dit vanaf nu allemaal weer een stuk beter gaat en dat het weer mogelijk is om hiervoor een planning te maken. We gaan in 2023 dus weer een echte karpercompetitie organiseren, zoals gebruikelijk bestaande uit 4 wedstrijden:
.

The Start of the Season
Een dagwedstrijd op zondag 26 maart.
Inschrijven en voorkeurstek doorgeven kan direct, inschrijfmoment mbt definitief* vastleggen van de stek sluit op zondag 5 maart.
.

De Vrije Slag
Een meerdaagse wedstrijd van vrijdag 2 t/m zondag 4 juni.
Inschrijven en voorkeurstek doorgeven kan direct, inschrijfmoment mbt definitief* vastleggen van de stek sluit op zondag 14 mei.
Start: vrijdagmiddag 17:00 uur
Einde: zondagmorgen 12:00 uur
.

De Marathon
Een meerdaagse wedstrijd van vrijdag 8 t/m zondag 10 september.
Inschrijven en voorkeurstek doorgeven kan direct, inschrijfmoment mbt definitief* vastleggen van de stek sluit op zondag 20 augustus.
Start: vrijdagmiddag 17:00 uur
Einde: zondagmorgen 12:00 uur
.

De Slag om Oktober
Een dagwedstrijd op zondag 8 oktober.
Inschrijven en voorkeurstek doorgeven kan direct, inschrijfmoment mbt definitief* vastleggen van de stek sluit op zondag 17 september.
Start: 07:00 uur
Einde: 16:00 uur
.

*Definitief vastleggen stek – Tot de aangegeven datum kunnen deelnemers aan de competitie een stek ‘claimen’, zijn er op de aangegeven datum meerdere aanmeldingen voor dezelfde stek dan wordt er geloot. Ná deze datum geldt voor de overige locaties: “wie het eerst komt ……… “. Deelnemers aan ‘losse wedstrijden’ kunnen hun stek 1 dag na het definitieve inschrijfmoment claimen.
.

.

.
Deelname
Deelname is alleen voor leden van HSV Almere. Je kan aan deze karperwedstrijden zowel solo als met een team deelnemen (max 6 hengels) en voor alle wedstrijden geldt ‘vrije stekkeuze”, je mag dus weer zelf aangeven waar je de betreffende wedstrijd wilt vissen. Of dat lukt hangt er vanaf of je op het definitieve inschrijfmoment de enige bent of niet, want anders wordt het loten. Deelnemers aan ‘losse wedstrijden’ hebben geen eerste stekkeus.

.
Reglementen
Om het geheel in goede banen te leiden gelden er voor de wedstrijden wel regels en afspraken, deze zijn nagenoeg ongewijzigd ten opzichte van 2022 en je vindt ze terug via deze links:
Dagwedstrijden
Meerdaagse wedstrijden
.

Kosten competitie
De kosten voor de gehele competitie bedragen 25 euro per deelnemer en dit bedrag wordt bij aanvang van de eerste wedstrijd waaraan je deelneemt middels een ‘Tikkie’ geïnd. Na betaling is restitutie niet meer mogelijk. Het inschrijfgeld houden we bewust laag zodat deze wedstrijden voor iedereen toegankelijk zijn.
.

Kosten losse deelname
De kosten voor losse deelname bedragen 10 euro per wedstrijd en dit bedrag wordt bij aanvang van de wedstrijd waar je aan deelneemt middels een ‘Tikkie’ geïnd. Losse deelnemers scoren geen dagpunten en worden niét in het klassement opgenomen. Vist een losse deelnemer samen met een deelnemer aan de competitie, dan telt zijn resultaat wél mee voor de teamprestatie.
.

Later alsnog deelnemen aan de competitie?
Later alsnog deelnemen aan de competitie kan, eerdere resultaten vervallen dan wel.
.


.

wedstrijdpunten

  • deelname aan een wedstrijd levert 3 bonuspunten op met een maximum van 9;
  • winst van een wedstrijd levert 10 punten op, de 2e plaats levert er 9 op;
  • bij een gelijkspel op bv de 2e plaats krijgen de deelnemers van beide teams 9 punten, de 3e plaats krijgt 7 punten omdat hij dan feitelijk 4e is geworden;
  • spelen er 3 teams gelijk voor de 2e plaats, dan krijgt het team wat 3e wordt (feitelijk dus 5e) 6 punten;
  • alleen de 3 beste scores tellen mee

.
Individuele score

Je scoort iedere wedstrijd punten als team (totaal aantal vissen per team telt) die je vervolgens individueel meeneemt naar de volgende wedstrijd. Je kan dus wisselen van team zonder je reeds verdiende punten kwijt te raken.
.

Vangsten
De aantallen gevangen vis worden per deelnemer per wedstrijd genoteerd en kunnen bij een gelijkspel in het algemeen klassement de doorslag geven.
.

De prijzentafel
Er is een prijs voor de nummer 1, 2 en 3 in de vorm van waardebonnen van Raven Fishing:
1e prijs € 60
2e prijs € 40
3e prijs € 30
.

De Heerema Schaal
De winnaar van de competitie ontvangt tevens “De Heerema Schaal” én een vermelding in de “Hall of Fame”.


.

Vissen voor een goed doel
Ook in 2023 gaan we weer vissen voor een goed doel, voor iedere gevangen karper doneert de HSV 5 euro dusss …… hoe meer we vangen, hoe groter de donatie.
.

Reglement bijschaven?
de organisatie houdt gedurende de competitie het recht om dit reglement aan te scherpen, ook wanneer dat deelnemers in hun score ‘raakt’. Uiteraard gebeurd dat alleen met een duidelijke verklaring van het ‘waarom’. De reden is dat je gaandeweg een competitie wel eens tegen dingen aanloopt die niet eerlijk, logisch of handig zijn.
.

Inschrijven voor competitie of losse wedstrijd?
Stuur een mailtje naar kca@hsvalmere.nl en vermeld hierin:
– Naam
– Adres
– 06 nummer
– VISpasnummer