Back in Business: de karpercompetitie 2023

Voor 2023 gaan we weer een echte karpercompetitie organiseren, bestaande uit 4 wedstrijden:

The start of the season”, een dagwedstrijd
De Vrije Slag”, een meerdaagse wedstrijd
De Marathon”, een meerdaagse wedstrijd
De slag om oktober”, een dagwedstrijd

Je kan aan deze karperwedstrijden zowel solo als met een team deelnemen, het inschrijfgeld houden we bewust laag zodat deze wedstrijden voor iedereen toegankelijk zijn. De prijzen houden we bescheiden omdat dit geen doel mag zijn om mee te doen, plezier in vissen en de spanning van een wedstrijd ervaren is de doelstelling. Voor alle wedstrijden geldt ‘vrije stekkeuze”, je mag dus zelf bepalen waar je de betreffende wedstrijd wilt vissen.

Uiteraard gelden er wel regels en afspraken, je vindt ze terug via deze links:
Dagwedstrijden
Meerdaagse wedstrijden

.
Deelname

Deelname is alleen voor leden van HSV Almere
.

Kosten competitie
De kosten voor de gehele competitie bedragen 25 euro en dit bedrag wordt na aanvang van de eerste wedstrijd middels een ‘tikkie’ geïnd.
.

Kosten losse deelname
De kosten voor losse deelname bedragen 10 euro en dit bedrag wordt na aanvang van de wedstrijd waar je aan deelneemt middels een ‘tikkie’ geïnd. Later alsnog deelnemen aan de competitie kan, eerdere resultaten vervallen dan wel. Solo deelnemers scoren wél punten maar worden niét in het klassement opgenomen.
.

Bonuspunten
Deelname aan een wedstrijd levert 2 bonuspunten op met een maximum van 6.
.

wedstrijdpunten
Winst aan een wedstrijd levert 10 punten op, de 2e plaats levert er 9 op. Bij een gelijkspel op bv de 2e plaats krijgen de deelnemers van beide teams 9 punten, de 3e plaats komt dan op 7 punten omdat hij dan feitelijk 4e is geworden. Spelen er 3 teams gelijk voor de 2e plaats, dan krijgt het team wat 3e wordt (feitelijk dus 5e) 6 punten.
.

Individuele score
Je scoort iedere wedstrijd punten als team die je vervolgens individueel meeneemt naar de volgende wedstrijd. Je kan dus wisselen van team zonder punten kwijt te raken.
.

Vangsten
De aantallen gevangen vis worden per deelnemer per wedstrijd genoteerd en kunnen bij een gelijkspel in het algemeen klassement de doorslag geven.
.

Prijzen
Na iedere wedstrijd is er een verloting van enkele kleine prijsjes, voor de 10 deelnemers die het hoogste eindigen zijn waardebonnen beschikbaar.
.

De Heerema Schaal
De winnaar van de competitie ontvangt “De Heerema Schaal” én een vermelding in de “Hall of Fame”.


.