Op vrijdag 23 juni hebben we de 2e wedstrijd uit de ‘Commercial Carp Challenge 2023’ (CCC) gevist op de karpervijver van Toms Creek. Een avondwedstrijd dus we visten volgens de korte variant: ‘First at 5’. Alle deelnemers waren keurig op tijd aanwezig voor de loting en vervolgens konden we allemaal onze steiger inrichten.

Eigenlijk ging dat best wel vlot maar we moesten toch wachten met beginnen tot 18:00 uur: we vissen volgens een strak tijdschema. Om klokslag 18:00 uur klonk de toeter en was de wedstrijd begonnen. In theorie kan zo’n wedstrijd in no-time beslist zijn maar in de praktijk gebeurt dat eigenlijk nooit en deze keer was het niet anders. Ik zal het niet te langdradig maken, alle exacte vangstgegevens kunt u terugvinden onderaan deze pagina.

In de 1e leg waren Bas, Don, Arjan en Jos lekker op dreef, allen 3 vissen binnen 20 minuten. De 2e leg waren Bas en Jos met 5 vissen de sterkste, en in de 3e leg was Bas op zijn hoogtepunt: 6 vissen, Don kwam er met 5 net 1 tekort. In de 4e leg maakte Jos een mooie stap met 4 vissen en toen hadden we een korte pauze van 25 minuten.

Bas en Jos hadden beide 4 punten en dus nog 1 punt nodig. Zouden ze de leg winnen met een gelijkspel moest er een ‘Sudden Death’ aan te pas komen, dat is wel bijzonder leuk en spannend. Toch kwam het niet zover. In de 5e leg was Don de beste en plaatste zich ook in het rijtje voor de Match Point. In de 6e leg gooide Marco roet in het eten door met 3 vissen de punten op te eisen maar uiteindelijk werd de wedstrijd in de 7e en laatste leg beslist door Jos. 4 vissen was genoeg voor de winst en hij verstevigde daardoor zijn positie aan de kop van het klassement, gefeliciteerd!

En toen was het gelijk gedaan, het begon te schemeren en na nog even gezellig op het terras een drankje genuttigd te hebben konden we weer huiswaarts. Topavond en topwedstrijd, hét bewijs dat je ook zonder leefnet daar prima een wedstrijdje kunt vissen. Op naar de volgende!