De eerste wedstrijd uit de Commercial Carp Challenge (de CCC) zit erop. Onder uitstekende omstandigheden verzamelden we ’s morgens om 8 uur op de parkeerplaats bij Toms Creek zodat we vlot konden loten en iedereen zijn steiger kon ‘inrichten’. Grappig, daar waar voorheen nog wel eens gekscherende opmerkingen over de opvouwbare transportkarretjes werden gemaakt zijn die tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. Het leek wel een soort van parking bij de loting.

Heerlijk ook om weer even bij te kletsen, behalve wat contact in de App Groep hadden velen elkaar al een tijdje niet gezien dus echt haast hadden we niet. We hadden 1 dagdeelnemer en 1 afwezige (met bericht) dus de vijver was weer nagenoeg gevuld. Uiteindelijk werden de stekken verloot en kon iedereen zijn spullen gaan opbouwen. De één wat gelukkiger dan de ander met de loting maar ach, eigenlijk weet je het nooit: een kleine vijver met veel vis, dan moet je overal toch wel wat kunnen vangen zou je denken.

Uiteindelijk blijkt dat dan soms toch weer wat tegen te vallen. We vissen “First at 5” met maximaal 7 ‘legs’ van ieder 20 minuten en het was Rene die voortvarend van start ging. Hij ving 3 vissen en scoorde 2 punten. Rob, Don en Eddy hadden er allen 1 maar dat leverde dus geen punten op.

In de 2e leg was het de buurman van Rene, Arjan, die een goede slag sloeg met maar liefst 5 vissen. Het leek erop dat de vis vooral bij Rene en Arjan in de hoek lag. Jos, Rene en Marco hadden er 2, Don en Britt beide 1. Verder was het best wel rustig, dat hebben we wel eens anders meegemaakt.

De 3e leg waren de vangsten overal beduidend minder. Jos en Arjan wonnen deze leg met beide 2 vissen maar kregen door het gelijkspel allebei dus 1 punt. Arjan kwam hierdoor wel aan de leiding met bovendien, gezien de resultaten tot op dat moment, de beste papieren voor de overwinning. Don was de enige die deze leg ook een visje wist te vangen.

De 4e leg was Jos de enige met 2 vissen, hij scoorde daarmee 2 punten en kwam daarmee op een gedeelde 1e plaats. Enige onduidelijkheid was er over de 2e vis: een brasem, telde die nou wel of telde die niet? Het reglement gaf uitsluitsel: iedere gevangen vis telt. Later is die regel met unanieme instemming aangepast (het is immers een ‘Carp’ challenge) maar voor deze wedstrijd was er geen discussie mogelijk. Eddy, Don, Marco en Arjan vingen overigens allen 1 vis.

Na de 4e leg was het tijd voor de pauze en na een kort gezellig samenzijn begonnen we aan de 5e leg. Wederom was het Jos die 2 vissen wist te vangen maar Eddy verstoorde zijn vroege overwinningsfeestje: ook hij ving er 2 waardoor er maar 1 punt werd bijgeschreven en de wedstrijd nog steeds open lag. Jos nam overigens wel de leiding met 4 punten. Peter, Arjan en Rene vingen allen 1 vis.

Het werd echter wel taaier: in de 6e leg wisten alleen Marco en Arjan 1 vis te vangen waarmee Arjan net als Jos op 4 punten kwam. De 7e leg zou de beslissing moeten brengen maar helaas: Zowel Jos als Arjan wisten niks te vangen. Peter Britt, Marco en Rene hadden er allemaal 1 en scoorden dus allemaal 1 punt. Voor Rene was dat een prima uitkomst omdat hij daarmee alsnog een kans op de overwinning had.

Gevolg was namelijk dat er een ‘Sudden Death’ gevist moest worden: Jos en Arjan hadden 4 punten en Rene had er 3, zij waren degenen die nog op 5 konden komen en zij mochten het dus gaan uitvechten op het moment dat de vangsten naar een dieptepunt waren gedaald. Het duurde dus even voordat er uitsluitsel kwam, maar uiteindelijk was het Jos die een vis wist te vangen, daarmee de laatste leg won en 2 punten kon bijschrijven. Hij was met 6 punten de winnaar van de 1e editie.

Uit handen van Bas ontving Jos de felbegeerde wisseltrofee, wie wil die nou niet op de haard hebben staan? Meer prijzen hadden we niet, het gaat immers vooral om de beleving van deze manier van vissen en het lijkt allemaal zo makkelijk maar dat is het echt niet altijd.

Inclusief de 4 vissen van de dagdeelnemer zijn er totaal 45 vissen gevangen. Niet wild en het lijkt erop dat de vis nog niet echt los is. Misschien toch nog te koud? Ondanks dat was het een geslaagde ochtend.