Het was misschien wat laat in het seizoen maar omdat het er eerder qua mogelijkheden even niet inzat hadden we besloten om op zondag 6 november alsnog een snertwedstrijd te organiseren. Lekker een paar uurtjes vissen en daarna naar de manege in Almere Buiten voor een lekkere bak snert. Op enorme vangsten werd gezien de tijd van het jaar én het gekozen viswater eigenlijk niet gerekend maar je weet maar nooit ………

Ondanks dat de weersvoorspellingen ronduit slecht waren (frisjes, windkracht 4 en 12,8 mm regen) verschenen alle 21 deelnemers toch fris en fruitig keurig op tijd bij de loting. Het was op dat moment droog, dat was alvast de eerste winst van de dag. Snel werden de stekken verloot en de scorelijsten en de loodvrije voerkorfjes uitgedeeld waarna iedereen zich aan de waterkant kon gaan installeren. Het blijft een machtig mooi gezicht, al die liefhebbers op een rij.

Zelf viste ik vandaag met Ryan. Ryan hebben we leren kennen via ‘Vissen met Derk’, hij was het jeugdlid wat destijds spontaan kwam helpen toen er gevist werd met mensen uit woonvoorziening Paladijn. Ryan vond feedervissen leuk, vandaar de uitnodiging om mee te doen en om hem te helpen om zijn kunsten verder uit te breiden werd hij gekoppeld aan mij. Het was leuk en Ryan heeft zeker het één en ander opgestoken. Het werpen ging na een paar pogingen super en het voer aanmaken had hij snel door, geen omkijken meer naar.

Het leek mij ook een mooi moment om onze folder “voelen vissen pijn?” te verspreiden, voorbijgangers konden er eentje meepakken en er is al met al best een aardig stapeltje doorheen gegaan.

Het raakt overigens steeds meer bekend dat onze activiteiten met de feederhengel bijzonder laagdrempelig en voor een ieder die dat leuk vindt toegankelijk zijn. We hadden niet alleen zoals gezegd jeugdlid Ryan, maar ook wederom een aantal senioren die zich iedere keer weer gezellig aanmelden en eerder hadden we al 1 dame, deze keer hadden we er zelfs 2. Hoe leuk is dat?

Meedoen is trouwens gratis voor onze leden, dat is al mooi in deze moeilijke tijden natuurlijk maar hengelsport is, in tegenstelling tot heel veel andere sporten, met onze jaarlijkse contributie van 27 euro (goedkoper dan bij ons vindt u hem waarschijnlijk nergens) nog steeds betaalbaar en daarom voor nagenoeg iedereen toegankelijk. En ondanks dat er geen inschrijfgeld gevraagd wordt hadden we met dank aan onze sponsor Raven Fishing toch nog wat leuke prijsjes bemachtigd. Een paar aastasjes en wat zakken grondvoer, altijd leuk als er toch iets te winnen valt.

De vangsten vielen wel erg tegen, her en der hoorde ik dat er wat gevangen was maar wild was het niet. In het gedeelte waar wij zaten (Jasmijnstraat) wist niemand een fatsoenlijke brasem te vangen, best wel jammer eigenlijk. Het weer viel uiteindelijk gelukkig enorm mee, op wat los gespetter bleef het gedurende de wedstrijd droog. In de middag werd dat anders maar toen waren wij (gelukkig) al weer thuis.

Om 12:30 uur was het afgelopen en verzamelden we in de kantine van de manege in Almere Buiten. De scores optellen was deze keer geen enorme klus: Er waren, los van best wel wat baarzen die niet meetellen, totaal 6 maatse brasems geland. De winnaars waren Don en Koos met ieder 2 vissen, ze moesten even een snelle Bingo spelen om te kijken wie de eerste keuze op de prijzentafel had.

Uiteindelijk was het Koos die deze loterij won en daarom was hij formeel de winnaar van “De Snertwedstrijd 2022”, nogmaals van harte gefeliciteerd!!

Don werd daarom formeel gezien 2e maar ook hij had zoals gezegd 2 vissen, een prima prestatie onder deze omstandigheden.

Er waren 2 deelnemers met ieder 1 vis, Ed en Ciska. Ook hen wachtte het lot van de BingoApp en het was Ed die uiteindelijk formeel de 3e plaats opeiste. 1 Vis is niet veel, maar gezien de omstandigheden toch prima gedaan!!

En datzelfde geldt voor Ciska natuurlijk, ook zij had 1 maatse brasem en eindigde daarmee formeel op de 4 e plek.

De overige prijzen werden snel verloot waarna iedereen kon genieten van een welverdiende warme bak snert (of kippensoep). En daarmee kwam er een einde aan het feederseizoen 2022: vanuit het niets ontstaan, maar goed ontvangen en zeker een blijvertje. Wat we volgend jaar gaan doen weet ik nog niet maar dat komt zeker goed. Allen bedankt voor de supersportieve deelname dit jaar en tot in 2023!!!

Jos.

.

Loodvrij vissen wordt mede mogelijk gemaakt door: