Wat er ook gebeurt: er komt in 2023 zeker een “Nacht van Almere” (nachtwedstrijd feedervissen voor koppels of solo). Afgelopen jaar waren er maar 3 koppels (we waren wat laat in het jaar) en zelf was ik verhinderd, maar toen ik ’s avonds de mannen even gedag ging zeggen bekroop mij wel het gevoel dat ik graag had meegedaan. Afzien wordt het wel gok ik, de hele nacht opblijven is een uitdaging maar ik ga deze uitdaging in 2023 zeker aan.

Wat wel een dingetje is, is de beetregistratie. Bij het karpervissen gebruik je elektronische beetmelders, bij het feeder vissen zal je toch iets moeten verzinnen om in het donker je top te kunnen zien. Om nou de hele nacht een schijnwerper neer te zetten lijkt mij niks en over een lampje op de top ben ik ook niet helemaal enthousiast dus ben ik, geïnspireerd door onderstaande foto die ik een tijdje geleden tegenkwam, even gaan klussen.

Bij de Action heb ik een eenvoudige witte plastic opbergdoos en een ledstrip met batterijen gekocht, en vervolgens heb ik daar mijn creativiteit op los gelaten. De foto’s hieronder spreken voor zich en het werkt volgens mij prima, een kwestie van gewoon de hengel dusdanig opstellen dat de top naar de lichtbak wijst en je kan iedere beweging zien. Uiteraard t.z.t. even testen (hij mag niet teveel licht geven) maar ik heb er wel vertrouwen in.

“De Nacht van Almere 2023”, ik ben er nu al klaar voor!! Datum volgt ………