Zondag 25 februari is de eerste feederwedstrijd uit 2024 gevist: “Wie trotseert het ARK?”. Er waren enkele liefhebbers helaas op deze datum verhindert maar toch kwamen we nog met 11 man aan de start. Een mooie opkomst, want vissen op het Amsterdam Rijn Kanaal (ARK) is toch wel iets anders dan vissen op de Lage Vaart. Veel scheepvaart, veel stroming en deze keer ook veel rommel in het water, het werd er allemaal niet makkelijker op.

Maar goed, we hadden deze wedstrijd enkele vernieuwingen doorgevoerd zoals het loten vooraf en vangsten melden via WhatsApp. We hadden aangegeven dat we om 7:00 uur zouden gaan uitzetten, de wedstrijd begon om 8:00 uur dus iedereen kon zelf bepalen wanneer hij aan de waterkant verscheen. De meesten hadden er duidelijk erg veel zin in: toen we om 7:00 uur aankwamen stonden ze al te wachten. Snel werden de stekken uitgezet waarna iedereen zijn plekje kon gaan inrichten. Over het weer mochten we niet mopperen, het was droog en de wind viel mee. Bovendien niet overdreven koud, uitstekende omstandigheden voor een lekker ochtendje vissen dus.

Nadat de toeter klonk gingen de korfjes te water en begon het wachten. Al snel werden de eerste vissen gemeld dus dat zag er goed uit. En ondertussen genieten van de locatie: een prima oever en enorme schepen die voorbijkwamen, zo groot zien we ze in de Lage Vaart niet.

De vangstmeldingen gingen gestaag door maar helaas niet bij iedereen. Daar waar de een de ene na de andere vis wist te landen bleef de top bij de ander stil. Althans, los van de beweging als gevolg van golfslag dan.

Wat mij ook opviel was dat de aanbeten niet ‘hard’ waren. Eigenlijk bij mij doorgaans wat lullige tikjes waar je eigenlijk niet op wou slaan. De ervaring leerde echter al snel dat je dat beter wel kunt doen, als je tenminste iets wil vangen …………. Een strakke top is dus (in ieder geval in dit jaargetijde) niet nodig, integendeel zelfs. En dat terwijl je dat eigenlijk op dergelijk water wel zou verwachten.

Gaandeweg kregen we ook nog bezoek van de BOA van Sportvisserij MidWest Nederland, maar die kon eigenlijk niet meer doen dan vaststellen dat wij netjes een toestemming van de visrechthebbende hadden én dat alle auto’s netjes op de parkeerplaats stonden zoals dat ook in de toestemming van ons gevraagd werd. Een voorbeeldig clubje dus en zo hoort het natuurlijk ook.

Daarna was het nog even uitzingen en was er nog een misverstand over de eindtijd, maar om 13:30 uur zat het erop en konden we verzamelen voor de prijsuitreiking. Terwijl de organisatie zich boog over de prijzen én de eindstand konden de mannen even gezellig bijpraten, het blijft toch mooi om te zien hoe snel men weer samen in een gesprek verzeild raakt. Het was niet alleen uitstekend weer, maar ook wederom weer een prima sfeer.

Na controle van de foto’s bleek dat we een gedeelde 1e plaats hadden: Zowel Harm als Gertjan hadden 8 knappe brasems weten te vangen. Wederom moest de BingoApp uitsluitsel geven en uiteindelijk bleek Harm de gelukkige te zijn. Hij mocht als eerste een prijsje uitzoeken en houdt de wisseltrofee nog even tegoed. Gertjan (links op de foto) werd dus 2e.

Gertjan koos dan ook als 2e een prijs, en de 3e plek was voor Koos met 6 vissen. Ikzelf wist er 4 te vangen waarmee ik de 4e plek bemachtigde en John werd met 2 vissen vijfde. De overige deelnemers waren deze keer minder gelukkig, die zullen zich toch nog wat meer op YouTube moeten storten hahahaha. Uiteindelijk hadden we wel voor iedereen weer een prijsje geregeld bij Raven Fishing, zo zijn we dan ook wel weer. Overigens zagen enkelen af van een zak voer: zij hadden de afgelopen wedstrijden al genoeg verzameld dus daar moeten we misschien toch iets mee gaan doen. Het vooraf loten is wel unaniem goedgekeurd dus dat houden we er het komende jaar zeker in.

Al met al een topdag, met dank aan De Weesper Hengelaarsbond voor het kosteloos afgeven van een wedstrijdtoestemming. Helaas is dat niet overal zo maar zo zou het natuurlijk wel gewoon overal moeten zijn.

In maart staan er helaas geen feederwedstrijden op de agenda i.v.m. andere activiteiten maar in april zijn we er weer. Op zaterdag 6 april vissen we de eerste editie van de ‘BreamTeam Challenge‘ en op zondag 21 april vissen we ‘De Voorjaarswedstrijd‘.

Meedoen??? Top!!

Alle info vindt u via deze link.