De 3e wedstrijd uit de feedercompetitie was een avondwedstrijd. Het is immers inmiddels bijna zomer (en dus langer licht) en het zorgt ervoor dat er iets meer weekenden beschikbaar blijven voor andere dingen. En dan verwacht je dus lekker met je t-shirt aan de waterkant te verschijnen maar dat viel toch wat tegen. Weinig zon, af en toe regen (soms zelfs een stevige bui) maar ook weer wind, kracht 3 á 4 dus best wel weer stevig. Oké, in de rug, maar toch …… het schiet niet op.

Alle deelnemers (20 man verdeeld over 15 stekken) waren keurig op tijd op het parcours, loten hadden we vooraf al gedaan dus iedereen kon gelijk naar de stek en rustig de boel opbouwen. Of nog even Martin helpen om alles naar de waterkant te krijgen, hij is inmiddels 86 jaar en kan met wat hulp nog gewoon lekker meedoen. We bieden dat helpende handje graag (bedankt Ruud en Wilco) en we blijven het doen!

Om 18:30 uur klonk dan eindelijk de toeter en gingen de voerkorfjes te water.

Martin was degene die als eerste een brasem ving en het was nog een beste vis ook. Daarna viel het weer stil en kort nadat ik Martin had verteld dat hij nog steeds eenzaam aan de leiding stond kwamen er ineens meerdere vangstmeldingen binnen. Foto’s met daarom een brasem met de speciaal voor deze wedstrijd geprepareerde meetlat, en allemaal op een comfortabel matje. Mooi trouwens om te constateren dat de mat-actie die we recent hadden een succes was, zowel bij de feedervisserij als bij de roofvisliefhebbers. Top!!

Hoewel een enkeling nog even moet wennen aan het melden van een vangst via de App loopt dat echt gesmeerd, fluitje van een cent om na afloop de score te noteren. Nou bleek wel dat de één wat meer kon oefenen met foto’s appen dan de ander: er waren deelnemers die boven zichzelf uitstegen en deelnemers die geen visje wisten te vangen.

Om even mijzelf te noemen: daar waar het vorig seizoen liep als een speer loopt het momenteel dramatisch bij mij. Ik heb mijn 2 afschrijvers al verzilvert, nog 3 kansen om weer een beetje aan te haken maar ik vrees het ergste. Overigens tellen ze niet mee maar er werden verdeeld over het parcours maar liefst 3 palingen gevangen, best wel bijzonder toch?

Om 21:30 zat de wedstrijd erop en konden we verzamelen voor de prijsuitreiking. Helaas hielden we het niet droog maar de bomen op het speelveldje waren onze redding. Terwijl we wachten tot iedereen er was werd er nog even gezellig nagepraat, het is een mooie groep bij elkaar zo.

Na het checken van de resultaten bleek dat George vandaag met 7 vissen overtuigend de beste was, hij won de 3e wedstrijd uit de competitie en vergaarde daarmee 10 punten. Gefeliciteerd.

Mario wist 5 brasems (en 1 paling die helaas niet meetelt) te vangen en werd verdienstelijk 2e. Overigens vingen ook Dennis en Harm een paling, zoals gezegd dus 3 op de mat. Is de paling weer in opkomst?

John had eindelijk ook eens een goede dag, hij wist 4 brasems te verschalen en werd daarmee netjes 3e. Goed gedaan!

Robin en Bert vingen beide 3 vissen (toch goed voor 7 punten) en Wilco en Ruud hadden er beide 2, goed voor 5 punten. Martin, Ede en Henk hadden er allen 1 en konden 3 punten bijschrijven. De overige deelnemers hadden niks en werden veroordeeld om een Bingorondje te spelen voor hun prijs. En geloof het of niet: zelf hier hadden we nog een valse Bingo ook hahahahaha.

En daarmee was deze wedstrijd ten einde, u vindt de volledige uitslag én de stand in de competitie terug via deze link. De competitie ligt nu even stil, over 2 weken vissen we eerst “De Nacht van Almere”. Meedoen is echt een aanrader, voor mij was het vorig jaar nieuw maar ik heb er zeker van genoten en ik kijk er weer naar uit. Denk er wel om dat een nachtvistoestemming (voor 10 euro te bestellen bij SVN) noodzakelijk is.

Tot slot weer even een dankwoordje naar Raven Fishing Lelystad: dankzij het mooie kortingspercentage kunnen we toch iedere keer weer voor iedere deelnemer een aardigheidje scoren. Bedankt!