Op zondag 5 mei hebben we de eerste wedstrijd uit de feedercompetitie 2024 gevist. Als traject kozen we voor de Trekweg, een voorverkenning liet zien dat daar ondanks toezeggingen vanuit de provincie nog niet gemaaid was (bodem is te nat vrees ik) maar dat het nog wel te doen was om daar wat stekken uit te zetten. Ed zou mij deze ochtend even assisteren, om 6:15 uur waren we present en konden we snel de stekken uitlopen. De meeste stekken waren goed te doen, een enkele moest geknipt worden maar de bosmaaier van Bert bracht uitkomst. Ondertussen arriveerden de deelnemers op het parcours en zij konden direct naar de stek, de loting hadden we namelijk een dag eerder al gedaan.

Ondertussen arriveerden ook de andere deelnemers op het parcours en snel had iedereen zijn stek gevonden en ingericht. En dan begint het wachten, je mag namelijk niet vóór aanvang wedstrijd voeren dus als je vlot bent moet je de laatste minuten even uitzitten.

Hoewel het bij het uitzetten een klein beetje miezerde was het inmiddels al aangenaam weer geworden: weinig wind en droog. De wind stond volgens de kenners weliswaar niet helemaal lekker maar het was droog én er was geen stroming. Lekker relaxed vissen dus, ik hou ervan! Ik had, zeker na alle info die ik had opgedaan bij de Workshop van Dirk Ekkelenkamp, alle vertrouwen in een goede vangst maar dat bleek uiteindelijk toch wat tegen te vallen ………

De eerste vangstmelding was van Gertjan en die kwam pas om 8.43 uur via een App bericht binnen. Een mooie grote brasem belande op het matje (u bent bekend met de aanbieding van de maand mei 2024?) en kon na een snelle foto weer teruggezet worden. Zoals bekend vissen wij op ‘aantal boven de 25cm’, zo blijft het lekker laagdrempelig en kan iedereen moeiteloos aanhaken. Na de vangst met de speciaal geprepareerde meetlat een fotootje schieten, Appen naar de organisatie en klaar.

Dan hoop je natuurlijk dat de rest snel volgt met vangstmeldingen maar dat viel toch wat tegen, het bleef opvallend stil en ook bij mij zat er geen enkele beweging in de top. Best wel jammer, ik had het mij heel anders voorgesteld en ik denk dat ik niet de enige was. Sporadisch werden er vissen gemeld, Leo ving er eentje die nét groot genoeg was en Mario ving een brasem met een toch wel wat opvallende staart. Ook GerJan ving wederom vis en Harm eveneens maar dat was het dan ook.

Zelf zag ik het steeds somberder in maar op de valreep kreeg ik toch een aanbeet (ik schrok er gewoon van) en kon een grote brasem geland worden. Gelukkig, in ieder geval van de nul af. Vol enthousiasme het laatste half uurtje aangepakt maar het mocht niet meer baten, om 13:30 uur kon ik de toeter tevoorschijn halen en zat de wedstrijd erop. We verzamelden op stek 1 alwaar de organisatie de eindstand kon vaststellen.

Uiteindelijk bleek dat er met 18 deelnemers slechts 8 vissen gevangen waren. Oké, het blijft vissen maar dit was wel heel erg slecht hoor. En dat op een traject waar ik vorig jaar toch echt wel mijn visjes kon vangen. Maar het is niet anders, volgende keer beter.

Degene die het allemaal een zorg zal zijn was GertJan, hij ving uiteindelijk 3 vissen, won daarmee de eerste competitiewedstrijd en scoorde het maximale puntenaantal van 10. Supergoed gedaan hoor!!

Mario eindigde met 2 vissen op de 2e plaats en scoorde daarmee 9 punten, eveneens een prima prestatie uiteraard.

Leo, Jos en Harm vingen alle drie 1 vis en eindigden daarmee als 3e. Alledrie verdienden ze hiermee 8 punten.

Ook deze keer hadden we natuurlijk weer wat aardigheidjes beschikbaar dankzij de wederom genereuze sponsoring van Raven Fishing Lelystad en zo kon iedereen met een aardigheidje huiswaarts keren. De vangsten waren echt ruk, maar het was wel een heerlijk dagje om te vissen. Zaterdag 18 mei de volgende wedstrijd, ik heb er nu al zin in.

Inmiddels staat de tussenstand online, met de wetenschap dat van de 6 wedstrijden de beste 4 tellen is er eigenlijk nog voor niemand iets verloren. De vangers van vandaag hebben echter wel alvast een stevige stap kunnen zetten, wordt vervolgt!