De laatste witviswedstrijd was alweer een tijdje geleden, oktober 2020 als ik het goed heb. Niet omdat de mogelijkheden niet geboden werden door de vereniging maar onder andere omdat er niemand was die de kar wou trekken. En dat is best wel sneu voor degenen die veel plezier beleven aan een viswedstrijd (een wedstrijd tussen aanhalingstekens overigens) maar hier, vooral door hun leeftijd, niet meer toe in staat zijn.

Mede omdat het bestuur graag het loodvrij vissen bij iedere discipline in de hengelsport wil promoten (en vooral ook de beschikbare producten wil laten beoordelen door de kenners) is er alsnog vanuit het bestuur een wiviswedstrijd op touw gezet: “De Voorjaarswedstrijd 2022”. Dit in samenwerking met Sportvisserij Nederland die ons bijzonder ruimhartig heeft voorzien van loodvrije voerkorfjes en met Raven Fishing, Zodiak Almere Buiten en Zodiak Almere Muziekwijk die allen medewerking verleenden om deelnemers op een voordelige manier hun aas aan te laten schaffen. Bovendien was deelname gratis, win-win voor de deelnemers dus.

Deze wedstrijd werd wel op een andere wijze gevist dan normaal, er werd namelijk gevist op aantallen brasem, winde of karper en niet op ‘gewicht’ waardoor het gebruik van een leefnet niet nodig was. Over het aantal deelnemers mochten we zeker niet klagen, er waren 16 leden die graag mee wilden vissen. 3 Deelnemers moesten zich voortijdig afmelden wegens ziekteverschijnselen, dat blijft nog steeds een dingetje maar het is niet anders, volgende keer beter mannen!

Marco, Mario en ik waren op de vroege morgen al op het parcours om de stekken uit te zetten, de vlaggen te plaatsen en waar nodig de stekken te knippen. Eigenlijk was dat een fluitje van een cent en was het dus zo gepiept waardoor we veel te vroeg op de locatie van de loting aankwamen.

Omdat we voor de loting op geen enkele manier overlast willen veroorzaken vond deze plaats op een parkeerplaats uit de buurt van woonhuizen. Gelukkig verschenen de eerste deelnemers al snel en konden we even rustig kennismaken. Om 7:15 was iedereen aanwezig waarna we de loting konden doen, aan iedere deelnemer een pakketje loodvrij feederkorfjes konden uitreiken en degenen die dat wilden konden voorzien van afstandhoudertjes en onderlijntjes.

Omdat enkele deelnemers een helpend handje nodig hadden kregen die een stek aangewezen met naast hun een deelnemer die hen deze wedstrijd zou helpen. ‘Kop’ en ‘staart’ zat er voor deze deelnemers helaas niet in, zij kregen een plek halverwege het parcours aangewezen maar dat was geen enkel probleem. De overige stekken werden daarna snel verloot en vervolgens kon iedereen naar de stek om zich te installeren. Hiervoor hadden we iets teveel tijd gereserveerd en daar houden we een volgende keer zeker rekening mee.

We hadden deze dag prima weer, dat was wel bijzonder prettig maar helaas liet de vis het een beetje afweten (dat horen we wel vaker de laatste tijd ……..). Eigenlijk was het gewoon ronduit slecht, alleen Koos wist vis te vangen (maar liefst 4 brasems) en de overige deelnemers konden hun schepnet weer droog opbergen. Dat was best wel jammer eigenlijk want je hoopt toch op iets meer onderlinge spanning. Koos won met die 4 brasems dus met vlag en wimpel de wedstrijd, nogmaals van harte gefeliciteerd.

Hij won met zijn 4 brasems wel waardebonnen á 40 euro van Raven Fishing. De 2e plek (20 euro aan bonnen) werd bij gebrek aan een 2e deelnemer met geldige vis (helaas, grondels tellen niet mee) verloot, net als de overige prijzen zodat niemand met lege handen naar huis ging. Iedereen tevreden, iedereen enthousiast, eigenlijk vraagt het om meer. We zullen zien ………….