Zaterdag 29 september was de laatste competitiewedstrijd op de Albastraat, en het slotakkoord van de zomercompetitie. Eind september en zoals de weerkundigen hadden voorspeld kregen we deze ‘’finale’’ ook weer grandioos (vis)weer toebedeeld. We kunnen wel stellen , dat als je van de 11 wedstrijden ongeveer 5 minuten regen hebt gehad en voor de rest alleen maar overwegend zonnig en warm weer, dat het qua omstandigheden prima vissen was.

Uit de vangsten van Bouke, Edwin en Chris (zij hadden voorgevist) bleek wel dat er in deze periode veel vis zit op de lage vaart; jonge brasem, maar ook mooie voorn, winde en natuurlijk baars. Aangezien Edwin de nodige 1tjes had gevist en daardoor dusdanig voorsprong had op de rest, moest nog worden uitgemaakt wie er op het erepodium zouden komen. Gezien het geringe onderling aantal punten , kon je bij een goede score nog best bij plaats 2 of 3 komen. Ik was overigens tevreden met mijn huidige tussenstand (4de) en daardoor kon ik nog proberen bij de eerste drie te komen.

Nadat werd geloot, begaf iedereen zich naar zijn stek. Dit keer Patrick op kop en Theo op staart. De staartstek is naast de vissteiger en is bij mooi weer een hangout voor spelende jeugd. Ik hoop dat Theo er niet teveel last van heeft gehad, want op een gegeven moment was er zelfs een dansgroepje met een ghettoblaster op de steiger aan het recreëren. Gezien alle mooie gewichten van de afgelopen op weken, zou je toch verwachtten dat het ook dit keer wel zou moeten lukken.

De wedstrijd begint voor mij, (op steknr 12) fantastisch, want ik vang vanaf het begin voorn na voorn en allemaal vissen van rond de 100gram per stuk. Maar helaas is het met een uurtje over , en pas nadat ik met een topsetje ga vissen met een sleepje vang ik af en toe een bliek. De laatste anderhalf uur komt de voorn er weer op. Henk de Wit had hetzelfde euvel, en wellicht dat de kleine vis door de brasem wellicht verdrongen werd of dat er minder voorn op mijn stek zwom.

Om half 2 zit het er dan weer op, en dan is het wegen om te zien hoe de ranglijst er dan bij staat. Patrick vertelt dat zijn dobber bijna de hele wedstrijd niet eens heeft kunnen gaan staan, zo snel beet kreeg hij, en op het vangstformulier zie ik al hele mooie gewichten staan. Bouke, Harm Edwin en Chris allemaal ruim boven de 10 kilo en iedereen heeft vis. Harm ving nog een mooie zeelt als bonusvis en dat is altijd meegenomen. Totaal is er ruim 113 kilo vis gevangen en dan kun je wel zeggen dat het meer dan prima was over de gehele linie. De top drie was dit keer:

1e: Bouke met 16.500gr
2de: Harm met 13.790gr
3de: Patrick met 13.400gr

Heren van harte gefeliciteerd met deze mooie gewichten. De volledige uitslagenlijst vindt u via deze link

Hieronder de nummers  1, 2 en 3 van de competitie.


1e Edwin Kos


2e Bouke vd Ploeg


3e Don Seur