We zijn begonnen!!

Eindelijk is het zover, de eerste dag van de zomercompetitie zal worden gevist. Vandaag zitten we aan de Lage Vaart in de Striphelden buurt. Om half zeven was ik aanwezig op de verzamelplek alwaar uiteindelijk drie man kwamen opdagen. De rest was toch rechtstreeks naar de plek afgereisd. De volgende wedstrijd maar even overleggen want als iedereen toch weet waar we gaan zitten scheelt het weer een ritje.

Afijn, om kwart over zeven konden we de lootjes voor de stekken trekken. Uiteraard niet nadat iedereen eerst zijn bijdrage van 10 euro had gedaan. Chris en Edwin hadden in alle vroegte het parcours al uitgezet maar ik was toch te onzorgvuldig. We waren met 16 man i.p.v. mijn eerder gecommuniceerde 14 man. Dus snel en flexibel nog twee stekken erbij gezet. Blijkt toch dat “even tussendoor” niet werkt en je toch foutjes maakt. Hierbij beterschap beloofd.

Michael Brink had de kopstek geloot en Harm Groothedde was de gelukkige met de staart positie. Zou dit voorrecht zich weer uitbetalen in een goede positie, net als bij de winterwedstrijden? Tijd zou het leren.

Iedereen ging snel aan de gang om zijn spullen in orde te maken en zich voor te bereiden op de strijd. Ik zat op stek 2 met rechts onze Henk naast me. Henk had de oude toeter uit de beginperiode van de Almeersche competitie bij zich, dus die mocht ik “erven”. Leuk zo’n nostalgisch apparaat en nog een aardig geluidje dat eruit komt. Om half negen kon ik met volle longinhoud de toeter uitproberen. We zijn los!

Gesteund door de resultaten van de voorjaarswedstrijd was bijna iedereen begonnen met de feeder. Zo ook ik. Na wat korven met voer op de plek te hebben gebracht werd het tijd om te kijken of er leven uit het water zou komen. Ondertussen scheen het zonnetje uitbundig en dat zou de hele dag zo blijven. Na drie kwartier kon ik een dikke brasem drillen, vol in de paaiuitslag en een zware jongen. Dat begint lekker, om me heen was het tot dan toe nog rustig.

Even later was Michael ook bezig met een kromme hengel, er zat dus vis. Henk was op dat moment nog rustig bezig, zo nu en dan even met de vaste stok proberen en dan toch weer met de feeder totdat hij ineens de vis gevonden had. Ook bij hem kwamen de knoerten er nu uit.

Ondertussen werd mijn dag slechter en slechter, mijn materiaal liet mij vandaag aardig in de steek. Veel lijnbreuk op mijn gevlochten lijn bij het inwerpen, het bleek dat mijn haak in het riet achter mij bleef haken waardoor de worp resulteerde in een lijnbreuk. Ik had niet het juiste materiaal om een goede voorslag te maken en te dunne lijn, wat resulteerde in lijnbreuk op die voorslag bij het inwerpen. Na zes keer mijn hengel opnieuw te hebben opgetuigd en de zevende keer een knallende lijn was het genoeg voor mij. Dan maar even buurten bij Michael, altijd gezellig.

Niet lang daarna was het alweer half twee en tijd om af te blazen. Snel opruimen en dan de resultaten wegen bij alle deelnemers. Uiteindelijk bleken er toch aardig wat mensen zonder vis te zijn, maar degene met vis bleven rustig wachten op de weging. Chris, Edwin en Bouke waren er maar druk mee.

Al met al was het toch weer een geslaagde dag en in ieder geval hebben we een lekker kleurtje mogen opdoen. En dan de resultaten:

Nr 1: Henk de Wit – 15.340 gram (zie foto onderaan de pagina)
Nr 2: Michael Smit – 9.760 gram
Nr 3: Bouke van der Ploeg – 8.990 gram

Mannen, bedankt voor de les en tot over 14 dagen! Voor de volledige uitslag volg deze link.

Groeten Don