Inmiddels stond de 8e competitiewedstrijd van de witviscommissie alweer op de agenda, we visten deze wedstrijd in de Hoge Vaart. Zoals altijd zou ik de stekken weer gaan uitzetten. Omdat ik wist dat diverse wegen waren afgesloten i.v.m. werkzaamheden ben ik maar wat vroeger van huis gegaan. Edwin was er deze keer niet bij dus ik ben maar even alleen gaan uitzetten. Zo’n 25 meter tussen de stekken moet voldoende zijn, het valt mij ineens op dat er een behoorlijke stroming staat. Dat zal wel te maken hebben met het verhogen van het waterpeil in Flevoland door de aanhoudende droogte. Het wordt vandaag stralend weer, dat is een ding wat in ieder geval zeker is. Of de vangsten daardoor geweldig zullen zijn moeten we afwachten.

Ondertussen arriveren de deelnemers en kan Harm beginnen met de loting. Martin begint deze keer op staart en John vist deze wedstrijd op kop. Na een uurtje vissen blijkt iedereen vis te hebben, dat is natuurlijk mooi. Gelukkig waait het wel een beetje anders was het deze dag echt niet uit te houden, wat een zomer hebben we tot nu toe zeg! De paraplu is echt wel nodig. Deze keer voor de verandering dus niet tegen de regen maar vooral tegen de zon.

Ik hoorde gaandeweg de wedstrijd dat Harm goed zat te vangen, ik denk dat hij met rozijnen zat te vissen. We zullen nog even geduld moeten hebben om zeker te weten dat Harm echt beter dan de rest zit te vissen. De wedstrijd nadert haar einde en echt vervelend is dat niet met dit weer. Bovendien wordt het op het water steeds drukker met de bootjes en dat is toch wel lastig.

Uiteindelijk gaat dan toch de toeter en worden de resultaten bekeken. Gelukkig had we allemaal vis, en Harm blijkt het deze keer inderdaad erg goed gedaan te hebben.

1e Harm: 10,730 kilo
2e Patrick: 8,730 kilo
3e Piet: 5,840 kilo

Harm het is je gelukt, je hebt Kos eindelijk een keertje te pakken. Gefeliciteerd met overwinning, allemaal een fijne vakantie en tot 1 september. De volledige uitslag en de stand in het klassement vindt u overigens via deze link.

Groetjes  Chris.