Op Zaterdag 26 mei stond de 4de competitie wedstrijd van de witviscommissie op het programma, er zou gevist worden langs het Johnsonpad on de Bouwmeesterbuurt. Toen we ter plaatse kwamen om de kantnummers uit te zetten bleek het gras op het beoogde traject wel heel erg hoog te staan. Daarnaast groeide het riet bijna 2 meter het water in dus we besloten uit te wijken naar het gedeelte ter hoogte van de Faunabuurt.

Bouke is op de oorspronkelijke plek blijven wachten om de deelnemers op te vangen en door te sturen naar het nieuw gekozen parcours. Om plusminus 7.00 uur was iedereen op plaats bestemming en kon Harm beginnen met de loting. De kopstek werd geloot door Piet Kruimer, de staartplek werd geloot door Martin Heidemann. Nadat iedereen z’n kantnummer had konden we allemaal snel naar de stek om de spullen uit te laden en daarna de auto’s te parkeren bij de ingang van de woonwijk. Daarna weer even vrolijk terugwandelen naar de stek om de hele handel te installeren en ons voor te breiden op de wedstrijd.

We visten vandaag met 16 man: Dirk van Bockhorst was nog lekker op vakantie en Willy Krone heeft besloten dat hij er na ongeveer 30 jaar nu toch even mee stopt (druk met werk??), hopelijk is hij volgend jaar weer gewoon van de party!

Om 8.30 uur klonk de toeter en ging de wedstrijd van start. Ik zal mijn wedstrijd even in het kort beschrijven: ik zat op nummer 15 en heb de hele wedstrijd met de feederhengel gevist. De weersvoorspelling was zonnig en plusminus 27 graden. Om 08.30 uur heb ik 4 korfjes voer gebracht. Daarna de hengel beaast en in gegooid. Het was opmerkelijk dat de hengeltop vervolgens direct krom ging, en het allermooiste was dat dit zich vervolgens nog 5 keer herhaalde zodat ik binnen het uur 6 mooie grote brasems in het leefnet had!! Na 10.00 uur heb ik geen beet meer gezien.

Om 13.30 uur wordt de wedstrijd afgeblazen en is het snel de boel inpakken om de vangsten te gaan wegen. Wat bleek? Van de 16 vissers waren er uiteindelijk maar 5 met vis! De podiumplekken van de 4de competitiewedstrijd werden daardoor als volgt verdeeld:

Nr. 1 Edwin Kos met 13.660 kilogram
Nr. 2 John Barendrecht met 10.120 kilogram
Nr. 3 Cor Kraneveld met 4.540 kilogram

De volledige tussenstand vindt u via deze link.

Gefeliciteerd Heren!!!!!!
Over 2 weken ( 9 juni ) vissen we in de Hoge vaart langs de Von Draispad!!!! We zien elkaar daar weer!