Vandaag, zaterdag 12 mei, stond de 3de competitiewedstrijd van de witviscommissie op het programma waarbij wederom op 2 trajecten werd gevist: langs de Meppelsingel en in het Beatrixpark. ‘s Morgens vroeg de auto inpakken, wederom het voer aanmaken en op naar het water om de kantnummers uit te zetten. Ik deed nummer 1 t/m 5 in het Beatrixpark. Martin Heideman was er vandaag niet bij vanwege zijn verjaardag, hij is 80 jaar geworden. HIEPERDEPIEP…………HOERA!!!!!!!, Don Seur was in Frankrijk op karper aan het vissen en Dirk van Bockhorst was met vakantie. Chris deed de nummers 9 t/m 15 bij de Meppelsingel. Daarna konden we de kantnummers loten en de parkeerontheffingen uitdelen zodat we met een gerust hart konden parkeren.

Parcours Beatrixpark

Op het parcours Beatrixpark is de kopplek geloot door Patrick de Wit en de staartplek geloot door mijzelf. Iedereen had uiteindelijk een stek waarna we naar de waterkant konden om de boel te installeren. Om 8.30 uur ging de wedstrijd van start, mijn wedstrijd in het kort is als volgt:

ik zat op nummer 5 en heb met de vaste stok gevist. De weersvoorspelling was zonnig en plusminus 20 graden, dus heerlijk weer om met de vaste stok (12 meter) te vissen. Om 8.30 uur heb ik 8 mooie voerballen op 12 meter gegooid en ik begon direct al voorns vangen. Dit is de hele dag rustig aan zo door gegaan. Alle vis heb ik heel simpel aan 2 witte maden gevangen. De vist was bij mij wel klein van stuk maar er is deze dag door geen enkele deelnemer een brasem gevangen!!!!

Om 13.30 uur wordt de wedstrijd afgeblazen en is het snel de boel inpakken om te gaan wegen. Wat wel leuk is dat iedereen ook deze keer weer vis had. Zo komen we aan de podium plekken van deze wedstrijd:

Nr. 1 Edwin Kos met 3.610 kilogram
Nr. 2 Patrick de Wit met 3.060 kilogram
Nr. 3 Piet Kruimer met 2.250 kilogram

Parcours Meppelsingel
’s Morgens om half zeven ben ik begonnen met de nummers uit te zetten langs de Meppelsingel. De weersverwachting zag er voor vandaag goed uit en het zonnetje schijnt al heerlijk. Snel de stekken uitgezet met overal zo’n 30 á 35 meter tussen de stekken. Er zitten veel waterlelies aan de kant en dat is jammer maar het is niet anders. Ondertussen arriveert Bouke met mijn parkeerontheffing en hoor ik wie welke stek heeft geloot. Willy< Cor en John waren er deze keer helaas niet bij. Cor zit op kop (stek 9) en ik zit op staart (stek 15).

Helaas zijn er dus een paar deelnemers afwezig maar dat kan gebeuren in deze vakantietijd. Iedereen is druk bezig met de voorbereiding en te kijken hoe men zo min mogelijk last heeft van de lelies. Over 10 minuten gaan we beginnen, nog een paar dingetjes in orde maken en daarna gaan we lekker vissen. Ik begin met lekker een paar voerballen te gooien (5 á 6 stuks, overdaad schaadt) en met de eerste worp is het al meteen raak, dat gaat lekker. We zijn inmiddels al een uur bezig en het is bij mij nog niet stil geweest. En Koos zat maar te kijken hoe mijn roller de hele ochtend heen en weer gaat, ik had zelfs geen tijd om te eten en te drinken.

Als de wedsterijd is afgelopen ga ik samen met Bouke de vangsten wegen, hieronder vindt u de uitslag:

Nr. 1 Chris met 12.110 kilo
Nr. 2 Henk met 3.140 kilo
Nr. 3 Ron met 2.760 kilo

U vindt het volledige overzicht van de stand in de competitie via deze link.

Gefeliciteerd Heren, zowel degenen uit het Beatrixpark als degenen van de Meppelsingel. Over 2 weken ( 26 mei ) gaan we naar de Bouwmeesterbuurt langs het Johnsonpad, Lage Vaart. Tot dan!