Eindelijk is het weer zover, het weer wordt langzaamaan weer beter dus de hoogste tijd om weer een begin te maken met “De Zomercompetitie” van onze vereniging. We hebben voor de editie van 2018 een deelnemersveld van 18 personen, helemaal mooi natuurlijk.

Ik had vanmorgen om half zeven met Don afgesproken op het traject langs het Gerard Monninkpad om samen de steknummer uit te zetten. Dat liep gesmeerd, we hebben 15 steknummers uitgezet (3 deelnemers waren verhinderd) maar uiteindelijk verschenen er toch 16 liefhebbers ten tonele. Geen probleem gelukkig, naast stek 15 was nog een hele mooie plek beschikbaar.

De omstandigheden zijn uitstekend: Er staat geen wind, er is geen stroming, er staat geen riet en dus is er ook niets te mopperen deze keer. Snel worden de betalingen voldaan (slechts 10 euro voor de gehele competitie) en daarna gaan we loten. Bouke loot kop en Cor loot staart, een mooi begin voor beide heren. Daarna snel naar de stek en de hele boel opbouwen. Vervolgens is het wachten op de toeter ……….

Om half negen is het zover, de toeter klinkt en de competitie is van start gegaan. Heerlijk weer! Maar nu nog vis, hopelijk laat die ook niet lang op zich wachten. En inderdaad, we zijn nog maar net 10 minuten onderweg en ik heb de eerste brasem al binnen. Na twee uur heb ik er al 4 en ik hoor dat Martin er eveneens al 4 heeft, dat gaat prima zo.

Rond half 12 had ik weer een dikke brasem aan de lijn, ik wou die in mijn net doen maar dat ging even mis. Ik verstap mij en glij pardoes de vaart in. Ik kletsnat maar wat erger is, mijn brasem is weg. Das balen zeg!! Harm heeft ondertussen nog maar 1x beet gehad op de vaste stok maar hij heeft nu een mooie winde in het net.

Ook elders komt nog steeds vis in het net, alleen bij Henk en Patrick loopt het nog steeds niet. Met Henk komt het op de valreep nog goed maar Patrick heeft zijn eerste afschrijver te pakken. Hopelijk heeft hij de volgende wedstrijd meer geluk.

De uitslag van deze dag is als volgt:
1e Cor Kranenveldt met 20.750 kilo
2e Chris van Kooten met 14.600 kilo
3e Martin Heidemann met 11.750 kilo

De volledige uitslag vindt u via deze link. De volgende wedstrijd is verdeeld over 2 trajecten: Meppelsingel en het Beatrixpark. We verzamelen bij het zwembad in Almere Stad aan de Johann Sebastiaan Bachweg.

Groetjes van Chris.