Rond half 8 arriveerde ik op de visplek langs het Amsterdam Rijnkanaal om samen met Henk weer de stekken uit te zetten. Henk arriveerde iets later, en nadat we ons in de vispakken hadden gehesen konden we aan de 2 weekse wandeling langs de oever beginnen. Helaas was Willy er deze keer niet bij, we hoefden daarom maar 8 bordjes te plaatsen.

Toen wij klaar waren kwamen de overige deelnemers ook aangereden en na het gebruikelijke bijklets-momentje konden we de stekken gaan verloten. Koos had nog geen kop of staart gehad en hij mocht dan ook als eerste een lootje pakken, het werd de kopstek (nummer 1). Daarna konden de overige nummers erbij in de zak waarna Harm de deelnemers één voor één een nummertje liet pakken. Zelf had hij het geluk om nummer 8 te pakken (staart), en nadat iedereen wist waar hij aan toe was konden de stekken ingericht worden. Een plu voor de wind mocht zeker niet vergeten worden, dat was deze dag niet anders.

Nadat Harm het startsignaal had gegeven konden we wachten op de eerste vis. Het leuke van het Amsterdam Rijnkanaal is dat er van alles langs vaart, van groot tot klein en van ‘gewoon’ tot ‘opmerkelijk’. Zo kwam ook de kasteelboot ‘Vlotburg’ voorbij, en het bleek zo te zijn dat men vanaf de boot een filmpje van de deelnemers had gemaakt wat ze Harm hebben toegestuurd:

 

Ondertussen was Harm aardig aan het vangen maar ook bij Koos gaat het best wel aardig, bij de overige deelnemers liep het geen storm. Ik had nog wel even contact met Harm over de vangsten maar het was mij al snel duidelijk dat hij het een stuk beter deed dan ik. En Koos? Die was echt lekker bezig deze keer. Op de valreep pak ik nog een mooie dikke baars, maar kort daarna fluit Harm voor het eindsignaal en konden we gaan wegen. Dat leverde de volgende top 3 op:

1e Koos: 11.600 kilo
2e Harm: 4.280 kilo
3e Chris: 1.900 kilo

De volledige uitslag én de tussenstand in het klassement vindt u hier, over 14 dagen is de laatste wedstrijd. Wie wint de Wintercompetitie 2020???

Groetjes van Chris.