Dat het vandaag een beetje zou gaan waaien, daar waren we wel op bedacht. Maar toen de stek-uitzetters (Henk en Chris) op de visplek aankwamen werden ze zowat het ARK in geblazen. Met een Westerwind heb je op de gekozen locatie de wind weliswaar in de rug, maar aangezien er achter ons dan ook alleen maar vlak weiland is komt windkracht 7 wel enorm heftig over de aanwezigen heen. Ik werd dan ook op de verzamelplek (Hackelaar) al gebeld dat we moesten gaan uitwijken naar de Muiderspoorbrug, een locatie waar je iets meer uit de wind kan zitten vanwege de bebossing die je dan achter je hebt. Aldaar aangekomen konden we snel de steknummers neerzetten en werden de stekken verloot. Vervolgens de hele handel snel opzetten, en een kwartiertje later, nadat we allen waren geïnstalleerd, zijn we dan toch gaan vissen.

Zo nu en dan werden we toch nog aardig geraakt door een windstoot met als gevolg dat het leek alsof de paraplu zich om je heen wou vouwen, goed verankeren was daarom zeker wel een vereiste. Het werd een strijd tegen de elementen, misschien dat mede daarom de vangsten toch wel weer wat tegenvielen. Chris zat naast mij op plek 8 en hij kon geen vis in het net krijgen. Voor mij zat Ron en die had ook geen geluk, Henk zag ik in het laatste half uur nog een visje vangen. De score was dan ook niet wild, maar uiteindelijk kwam er toch een winnaar uit de bus:

1e Koos met 2620 gram
2e John met 2580 gram
3e Harm met 2490 gram

De volledige uitslag én de stand in het algemeen klassement vindt u via deze link, tot 7 maart, dan proberen we het opnieuw.

Groetjes
Harm