Nadat we verzameld waren bij de Hackelaar, konden we afreizen naar de visplek die ook nu weer aan de Kanaaldijk West aan het Amsterdam Rijn Kanaal (ARK) is.Het parcours was al netjes uitgezet, en nadat we zoals gebruikelijk de steknummers hadden getrokken, gaat ieder naar zijn visstek om de boel op te tuigen.

Om 9 uur is het startsignaal en kunnen we beginnen. De wind is ZZW en dat betekend dat de wind in het verlengde van het kanaal staat. Het is inmiddels al weer licht geworden en achter de plu is het goed vertoeven, dus vissen maar.

Ikzelf had om 9.15 uur de 1e voorn in het net en dat ging rustig maar zeer constant door met elk kwartier een vis. Tot een uur of 10 dan, toen viel het ineens helemaal stil. En dan kan je alleen maar alles weer uit de kast halen om te kijken waar de vis dan precies zit. Dichterbij of juist verder weg, misschien helpt een langere onderlijn of een kleinere haak. Of juist een grotere met meer casters, of zal het beter gaan met meer wormen …….., en dan om 12.30 uur toch weer vis op de stek, dit keer zijn het mooie brasems die wat meer gewicht geven op de weegschaal.

Ik zie John die naast mij zit ook regelmatig een vis scheppen maar kan helaas niet goed zien of dat grote of kleine vis is, dat wordt dus nog spannend na afloop bij het wegen. Wat de rest van het veld vangt kan ik helaas niet zien dus ik heb werkelijk geen idee, dat is afwachten.

Tot 12.00 uur was er een lekker zonnetje, daarna heeft het helaas gemiezerd tot het einde van de wedstrijd. Om 14.00 uur klonk het eindsignaal en konden we gaan wegen.

De uitslag bleek als volgt te zijn geworden:
1e Harm met 7180 gram
2e John met 4080 gram
3e Henk met 3885 gram

De volledige uitslag én de stand in het algemeen klassement vindt u hier. Groetjes, en tot ziens maar weer op zaterdag 23 februari.

Harm