Ik was alweer vroeg op weg naar het parcours en ik was niet de enige: onderweg kwam ik op de A6 Henk al tegen dus we waren prima op tijd in Weesp. Na aankomst snel het vispak aantrekken, Henk had ondertussen de steknummers al gepakt en we begonnen bij de 2e boerderij met uitzetten.

Naar verwachting zouden er vandaag 9 deelnemers aan de start verschijnen, ik heb dan ook na het uitzetten de nummers 1 en 9 (kop en staart) uit het zakje met stuknummers gehaald. Degenen die eerder al kop en staart hadden mochten dan eerst loten waarna de nummers 1 en 9 alsnog in het zakje werden gedaan. Uiteindelijk moet iedereen minimaal 1x kop en/of staart gevist hebben en op deze manier komt dat altijd goed. Deze keer waren Martin en Willy de gelukkige, zij hadden vandaag kop en staart.

Na de loting kon iedereen naar de stek om de hele handel weer op te zetten, waarna we konden wachten op de toeter. Om precies 9 uur is het zover, ik pak de inmiddels al 30 jaar oude toeter uit de tas en geef het verlossende startsignaal.

Als we al een goed uur bezig zijn zie ik vanuit mijn ooghoek Piet 2 brasems achter elkaar vangen. Ondertussen was ik bezig om wat foto’s te maken als ik ineens hengeltopje behoorlijk te keer zie gaan. Ik dacht nog: “die ben ik kwijt” maar nee hoor, hij zit er nog aan en de eerste is binnen.

Gelukkig was het vandaag niet koud en ik ben ff gaan lopen naar Piet, die had ondertussen al 4 mooie brasems. Daarna snel weer terug naar mijn plek en direct daarna een mooie aanbeet, helaas schoot deze vlak voor het net los. Snel opnieuw ingooien maar, iedereen had vis en er waren nog 2 uurtjes te gaan. Alles was nog mogelijk.

Theo v As kwam ook ff langs en dat was gezellig, vervolgens toch nog een brasem in het net dus ik zat vandaag zeker niet voor niets. De winst zat er echter niet meer in, ik zag Henk al een beetje opruimen en ik vond dat een prima idee. 10 minuten later heb ik de toeter weer gepakt en was het einde wedstrijd.

De uitslag van deze dag was als volgt:

Koos Heynsdijk: 1e plaats met 5.780 kilo
Piet Kruimer: 2e plaats met 4.470 kilo
Henk de Wit: 3e plaats met 3.380 kilo

De volledige uitslag én de stand in het algemeen klassement vindt u via deze link.

De volgende wedstrijd op 8 februari,

Groetjes van Chris