We zijn weer begonnen, de 1ė wedstrijd van de Wintercompetitie langs het Amsterdam Rijnkanaal zit er alweer op. Om kwart voor 8 was ik op bestemming aan gekomen en heb snel mijn vispak en laarzen aangetrokken.Ondertussen was ook Henk op het parcours gearriveerd, hij gaat de commissie dit jaar ondersteunen bij het uitzetten en bij het schrijven van een kort wedstrijdverslagje voor u. Dat hoort er immers ook bij, alvast veel succes gewenst Henk! Kort nadat we alle stekken hadden uitgezet arriveerde Harm met in zijn kielzog alle deelnemers. Alleen Willy kon het parcours niet vinden, die sloot later gelukkig alsnog aan.

De steknummers werden weer in een zak gestopt zodat een ieder zijn stek eruit kon grabbelen, daarna snel de auto halen en naar de stek om de hele handel uit te pakken en ons te installeren. Ik was zelf nog niet klaar toen Harm al getoeterd had, de wedstrijd was begonnen maar ik had zelf nog een goed kwartiertje nodig om mijn materialen in orde te krijgen. Daarna kon ook ik aan de wedstrijd beginnen. Maar het zat mij zeker niet mee: elke keer na het ingooien zat ik vast met als gevolg dat óf mijn korf weg was óf alleen de onderlijn, blijkbaar lag er een obstakel op de bodem. Ik ben toen maar wat verder gaan gooien en dat ging iets beter. Halverwege de wedstrijd had ik wel wat vis maar was ik al zo’n 20 onderlijnen kwijt.

De resultaten waren deze dag wisselend: John Berendrecht had goed gevangen maar Harm, die zat naast mij, had geen enkele aanbeet gehad. Net als Willy en Martin trouwens ……… Maar ja, we hadden best wel redelijk weer en dat maakt dan weer veel goed. Het waaide weliswaar behoorlijk maar het is in ieder geval droog gebleven. Fijn dat we weer begonnen zijn, het eerste verslagje is zoals u ziet ook weer een feit maar helaas zijn er geen foto’s gemaakt om het een beetje op te fleuren. De volgende keer beter!!!

De uitslag van de eerste wedstrijd was als volgt:

1 . John Berendrecht:  3,790 kilo
2 . Piet Kruimer:          3,180 kilo
3 . Rob Da Graca:       2,435 kilo

Gefeliciteerd mannen!

De volledige uitslag en de stand in de competitie vindt u via deze link, de volgende wedstrijd is op zaterdag 25 januari. Zelfde plek, zelfde tijd, tot dan!

Groetjes Chris