Vandaag stond de voorjaarswedstrijd op het programma, de eerste wedstrijd waarmee we traditioneel het zomerseizoen openen!!! En voor mij persoonlijk ook de eerste wedstrijd van het jaar want ik heb niet meegedaan met de wintercompetitie. ‘s Morgens vroeg snel de auto inpakken, het voer aanmaken en óp naar de waterkant (Johnsonpad, Lage Vaart) om samen met Chris de kantnummers uit te zetten. Om 06.30 uur hadden Chris en ik afgesproken en we waren allebei om 06.25 uur, zoals gewoonlijk ruim op tijd, aanwezig.

Voor de voorjaarswedstrijd hadden zich in totaal 14 personen ingeschreven, met dit aantal konden we ruime plekken uitzetten met plusminus 35 meter tussen elke stek. Martin Heidemann was gelukkig ook weer aanwezig maar mocht alleen nog niet zwaar tillen. Blij dat je er weer bij kan zijn Martin! Zijn dochter was meegekomen om zijn visspullen te installeren aan de waterkant (wat een topper) dus dat was mooi geregeld. Omdat Martin redelijk vroeg aanwezig was en we zijn dochter niet te lang wilden laten wachten mocht Martin deze keer met voorrang een steknummer trekken zodat zijn dochter hem alvast kon helpen zijn spullen naar de waterkant te brengen.

Om 07.00 uur was iedereen op plaats bestemming en hebben we de overige stekken verloot. De kopplek was voor Theo de Vries en de staartplek was voor Willy Krone. Nadat iedereen z’n steknummer had zijn we allemaal naar de stek gegaan om de boel te installeren. In overleg met de deelnemers hebben we besloten dat we de wedstrijd om 08.30 uur gingen beginnen i.p.v. 09.00 uur dus om 8.30 uur kon Chris op de toeter blazen en was de voorjaarswedstrijd begonnen.

De weersvoorspelling was droog weer, 12 graden met een lichte bries, heerlijk visweer dus hoewel het toch iets frisser was dan gedacht. Mijn wedstrijd in het kort: ik zat op nummer 9 en ik heb met de feederhengel gevist op 2 afstanden. De eerste afstand was op 15 meter en de andere afstand was tegen de overkant. Vanaf 08.30 uur heb ik regelmatig rijk gevulde voerkorven naar die 2 afstanden gebracht en geprobeerd beide voerplekken goed te onderhouden. Mijn gedachte was: waar ik als eerste beet krijg daar gaan we verder vissen!!!

Eerst dus 5 korven aan de overkant, daarna nog 5 korven op 15 meter. Ik ben begonnen met vissen tegen de overkant, snel de hiervoor afgestelde hengel gepakt en een onderlijn met haak met pieren gepresenteerd. Ik had na een minuut of 10 gelijk beet, dus geheel volgens mijn voorop bedachte strategie ben ik op deze afstand blijven vissen met goed gevulde voerkorven en een grote haak met dikke pieren waardoor ik regelmatig een brasem (Abramis brama) mocht scheppen.

Tot mijn schrik verschenen er na enige tijd een politieauto en een ambulance op het parcours, het bleek dat Dirk Bokhorst onwel was geworden. Dirk is eerst gestabiliseerd in de ambulance en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Dat was wel even schrikken. Dirk, namens iedereen heel veel sterkte en spoedig herstel gewenst!!

Na deze heftige onderbreking werd even overwogen om door te gaan met de wedstrijd of om deze te staken, uiteindelijk is besloten de wedstrijd toch uit te vissen. Om 14.00 uur wordt de wedstrijd afgeblazen en is het snel de boel inpakken om te gaan wegen. Daarna konden we naar de manege voor een hapje en een drankje en een bescheiden prijsuitreiking. Helaas had niet iedereen trek in een drankje achteraf en dat is jammer.

Maar met een iets kleiner gezelschap hebben we de volgende resultaten gevierd waarbij de nummers 1 t/m 5 beloond werden met een waardebon van Raven Fishing. We beginnen uiteraard met de winnaar, en deze keer was ik dat zelf met een goed gevuld net met bijna 30 kilo vis. Heerlijk gevist en, ondanks de ellende met onze Dirk, toch blij met het resultaat.

De winnaar van “de Voorjaarswedstrijd 2019”:  Edwin Kos

Hieronder de volledige uitslag van “de Voorjaarswedstrijd 2019” en daaronder dan weer de foto’s van de andere 4 gelukkige winnaars. Gefeliciteerd Heren!!!!!! Over 2 weken beginnen we de zomercompetitie, hopelijk zie ik jullie over 2 weken weer aan de waterkant.

Groeten Edwin

NB: Vanuit de witviscommissie wil ik graag benadrukken dat we ál onze activiteiten evalueren en daar waar nodig verbeteren. Het incident met Dirk maakt zichtbaar dat het belangrijk is dat wij weten wie we in geval van een calamiteit moeten waarschuwen, dit nemen we daarom in de toekomst mee met de inschrijving.
Groeten Don

De 2e plaats: Chris van Kooten

De 3e plaats: Harm Groothedde

De 4e plaats: Michael Smit

De 5e plaats: Martin Heidemann