Op zaterdag 31 maart hebben we de traditionele voorjaarswedstrijd van onze HSV gevist. Het parcours lag langs de lage Vaart, dat blijft toch een prachtig stukje water. ‘s Morgens vroeg om 5 uur was ik samen met Edwin present langs het Johnsonpad om weer een mooi ruim wedstrijdgedeelte uit te zetten, we hadden vandaag een deelnemersveld van 16 man. We zijn gaan lopen vanaf het spoorwegviaduct en tussen de stekken lag zo’n 35 meter, ruimte genoeg dus voor iedere deelnemer. Het beloofde een prima visdag te worden: droog en niet teveel wind, ideaal.

Langzaamaan arriveerden alle deelnemers aan de waterkant. Edwin en Koos regelden ter plekke de financiën, Harm nam de loting van de stekken voor zijn rekening. Toen iedereen zijn steknummer had was het snel de spullen uitladen op de visplaats en de auto’s uiteraard snel weer netjes terug de wijk in.

Daarna konden we rustig alles klaarzetten, een aantal deelnemers kiest voor de vaste stok en de rest is van plan om met de feeder te beginnen. Hengelkeuze is vrij, ná de wedstrijd zal blijken wat de beste keuze was, dat blijft toch altijd weer afwachten. Piet is er deze keer gelukkig ook weer bij, net als Dirk. Ook hij loopt gelukkig alweer aardig rond, als ze het redden om weer met de competitie mee doen hebben ze wel wat hulp nodig maar Edwin heeft al aangeboden om die te geven, dat is mooi.

De toeter is gegaan en al snel zie ik dat iedereen direct aan het voeren begint. Ik zie ook dat de meesten met de feeder aan de overkant gaan vissen. Zelf krijg ik, na vier keer een onderlijn verspeeld te hebben, eindelijk na 2 uur een mooie aanbeet. Ik had er een iets groter haakje op gedaan en ja hoor, de 1ė brasem beland, nadat hij soepel onthaakt is, tijdelijk in mijn leefnet.

Ik hoorde ondertussen dat verschillende vissers al vis hebben maar ook dat Edwin en Harm nog geen aanbeet gehad. Bovendien bleek Edwin ook nog een lekke band te hebben, en bij gebrek aan vis op de stek heeft hij die tussendoor maar even gewisseld. We hebben ondertussen nog ander half uur te gaan maar het loopt geen storm meer. Zelf heb ik op dat moment 3 brasems maar ik zou er voor de overwinning nog zeker 2 bij moeten hebben aangezien ik hoorde dat Michael er al 4 heeft. Vervolgens krijg ik een mooie aanbeet en ja hoor, nummer 4 beland in het net. En dus wordt het toch nog even spannend de laatste minuten, dat is toch wel leuk ……….

Helaas klinkt niet veel later de toeter, de wedstrijd zit erop en het weegteam is onderweg. Daarna gaan we allemaal naar de manege in Almere Buiten voor de prijsuitreiking en een drankje. Na enig rekenwerk van de organisatie blijkt de eindstand als volgt te zijn:

1e Michael met 10.750 kilo  (rechts op de foto
2e Chris met 9.570 kilo  (midden op de foto)
3e Ron met 5.750 kilo   links op de foto)

De volledige uitslag vindt u via deze link. Van harte gefeliciteerd mannen, goed gevist en bedankt voor de deelname weer. De zomer Competitie begint alweer op zaterdag 14 april, geef je even op bij Harm via witvis@hsvog.nl

Groetjes Chris.