Nou …… het was even spannend. De weerman voorspelde enkele dagen voor aanvang een straffe oostenwind (kracht 5) en dan precies recht op het gekozen parcours langs de Hoge Vaart. Vissen is leuk, eigenlijk wel heel erg leuk, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven en windkracht 5 op je snuit met een gevoelstemperatuur van 6 graden vraagt toch echt om aanpassing. Paniek in de tent: water zat, maar waar kan je tegenwoordig nog fatsoenlijk met een club van 15 á 20 man aan de waterkant komen? De Trekweg (daar zouden we de wind in de rug hebben) viel af door de hoge begroeiing, Oleanderstraat was het enige wat op dat moment resteerde. Daar hadden we de wind van opzij, dat was wel te doen.

Maar ja, dan ineens gaat de wind volgens de WeerApp toch draaien: Zuidenwind, weliswaar stevig maar met een daarbij behorende temperatuurstijging van 10 graden. Dat gaf weer opties aan de Hoge Vaart en die locatie had mijn voorkeur omdat we daar sinds de ‘herstart’ nog niet eerder geweest zijn én omdat een proefsessie aldaar met 7 vissen in een paar uurtjes zeker tot tevredenheid stemde.

Uiteindelijk de knoop doorgehakt: het werd de Hoge Vaart. Om te voorkomen dat we een loting in de regen zouden moeten doen werd er vooraf geloot, dat is goed bevallen dus dat houden we erin. Daarnaast hadden we deze keer ook de primeur om vangsten te melden in de GroepsApp, ik was benieuwd hoe dat zou gaan.

s ’Morgens na het opstaan snel het weer even checken en ja hoor, geen regen te zien. Wat een meevaller. Na de koffie dus snel naar de waterkant en met Mario de stekken uitgezet. Ondertussen arriveerden ook de deelnemers, Jeroen kwam iets later maar verder was iedereen ruimschoots op tijd en ze konden zoals gezegd gelijk door naar de stek. Ook deze keer geen startsignaal om de ochtendrust in acht te nemen, maar om 8:30 uur gingen de korfjes vol verwachting te water.

Koos was de eerste met vis, een mooie bliek die ruimschoots aan de maat was. En midden op het parcours, dat gaf vertrouwen. Zeker ook toen buurman John eveneens een vis ving, en grote brasem verscheen in de GroepsApp. Daarna was het Wilco, gevolgd door Koos met wederom een vis …. Er werd gevangen, maar niet overal. Niet alleen bij ons, maar ook bij de buren gebeurde er niks. Hoewel Joop het best wel druk had, hij had weliswaar een kopstek maar was niet de enige bewoner aldaar: er bleek een heus wespennest te zitten, dat heb ik nog nooit gezien. 2x geprikt maar Joop wist van geen wijken!

Omstreeks 10:30 begon het dan toch te regenen. Niet al te veel, soms even iets harder, maar het duurde uiteindelijk slechts 3 kwartier. Daarna was het droog en het bleef ook droog. Ook de wind viel erg mee, eigenlijk was het best wel lekker visweer. Af en toe kwam er zelfs even een zonnetje tussendoor, het was echt herfstweer.

Er werden nog wel wat vissen gemeld en om 13:30 uur was de wedstrijd afgelopen. Snel ging iedereen inpakken en vervolgens naar de kantine van de manege in Almere Buiten waar de dames speciaal voor ons een grote pan snert hadden gemaakt. Dat smaakte prima maar het was vooral weer bijzonder gezellig om even met elkaar na te praten.

Ondertussen konden we de winnaar officieel bekend maken: Wilco was met 4 vissen vandaag de sterkste. Hij mag een jaar lag genieten van de wisseltrofee en hij kreeg een voerpakket mee. Top gevist hoor!!

Koos eindigde met 3 vissen op de 2e plaats, John en Gertjan moesten even een kort bingorondje spelen voor een formele 3e plek. Gertjan was hier de gelukkige.

Vervolgens werden de overige prijzen (met dank aan Raven Fishing voor wederom de gulle sponsoring) verdeeld, dat ging niet direct helemaal soepel met de App die daarvoor bedoeld was maar natuurlijk kwam het uiteindelijk toch weer goed. Daarna hebben nog even de nieuwe manier van loten en het melden van de vangsten via WhatsApp geëvalueerd, beiden zijn met volledige tevredenheid aangenomen en beide houden we er dan ook in.

En daarmee zit het Wivis-feeder seizoen 2023 erop. Natuurlijk wordt er nog wel ‘vrij’ gevist maar de wedstrijden zitten er helaas op. Het was leuk, het was super gezellig en we gaan er in 2024 zeker weer mee door. De wedstrijdkalender staat al ongeveer online, u vindt hem via deze link. Lid van HSV Almere en een keertje meedoen? Altijd goed!!

Tot volgend jaar!!