Op zaterdag 19 oktober was de afsluiting van het witvis wedstrijdseizoen, de traditionele najaarswedstrijd. De zomercompetitie gevist over 11 wedstrijden is voorbij en deze wedstrijd is een op zichzelf staande wedstrijd waar alle leden van HSV Almere gewoon aan mee kunnen doen. Uiteindelijk bleek toch dat het merendeel van degene die de competitie vissen hier ook aanwezig waren en dat er helaas weinig nieuwe aanwas was.

Gezien de naderende herfst en daarmee “later licht, eerder donker”, was het schema aangepast. Alles een uurtje later zodat het uitzetten in ieder geval bij licht kon gebeuren. En zo geschiedde…
Michael en ik ( Chris ) hebben half acht afgesproken om uit te zetten. Omdat we nu goed overzicht over de plekken hadden konden we het zo neerzetten dat niemand hoefde te knippen.

We waren net klaar toen o.a. Harm en Martin op de verzamelplek arriveerden. En als er een schaap over de dam is …… al snel kwamen de andere deelnemers ook ter plaatse. Op basis van de toezeggingen van de deelnemers heb ik in eerste instantie 12 nummers uitgezet. Uiteindelijke twee teveel, we waren met tien deelnemers. Twee man waren niet op komen dagen, even afmelden was wel zo prettig geweest.

Nadat ieder zijn inschrijfgeld had voldaan kon de loting plaatvinden en op naar de plekken om de spullen in gereedheid te brengen. En uiteindelijk was daar het moment, de laatste keer dit seizoen de wedstrijd inblazen met de koperen toeter.

Het werd weer een taaie dag vandaag, al begon het veelbelovend. Binnen een half uur had Martin een brasem terwijl de anderen nog geen leven hadden gezien. Achter me werd ook een brasem gevangen maar bij mij bleef het stil.

Na lange tijd eindelijk een keertje een aanbeet maar die ging er helaas vandoor …… verspeeld …… balen!!!
Gelukkig is dit de laatste wedstrijd, denk ik bij mezelf. Wanneer je het leven niet op de hengel kunt krijgen (ondanks dat je alles probeert) duurt zo’n visdag best wel lang. Maar aan alle uitdaging komt een einde, zo ook aan deze wedstrijd. Met een fikse uithaal op de toeter mocht ik dit laatste evenement afblazen!

Samen met Floris en Michael Smit zijn we alle stekken afgegaan om de resultaten van de deelnemers op te nemen. En daarna op naar de Manege (Almeersch Hippisch Centrum) waar wij weer van de gastvrijheid mochten genieten om een drankje en snack tot ons te nemen en de prijsuitreiking te doen.

De resultaten waren als volgt:

1. Floris 7.745 gram € 50 euro
2. Koos 5.035 gram € 25 euro
3. Michael Smit 4.645 gram € 20 euro
4. Ron da Graca 4.350 gram €10 euro
5. Martin Heidemann 3.600 gram €10 euro

Alle deelnemers bedankt voor de deelname en de winnaars gefeliciteerd. In ieder geval hopen we dat iedereen een fijne dag heeft gehad.

Naschrift van de witviscommissie:
Dit was de laatste wedstrijd die wij (Chris, Edwin en Don) als bestaande witviscommissie hebben georganiseerd. Dit jaar hebben we de organisatie ter hand genomen en het zo goed en zo kwaad mogelijk uitgevoerd. Dit hebben we met de beste bedoelingen gedaan in de wetenschap dat we het niet iedereen naar het zin konden maken. Wel vonden wij dat het credo van de vereniging:” Vissen om het vissen “ bovenaan stond.

Hierbij willen we ieder bedanken voor het geduld en de positieve (en soms minder positieve) feedback. Niet alle feedback hebben we ook wat mee gedaan maar zoals al gezegd, we kunnen niet iedereen gelukkig maken. En “c’est le musique qui fait le tone” is ook iets wat helpt om dingen op te pakken of naast je neer te leggen.

Volgend jaar dus de kans om meer invloed te hebben op de manier waarop de wedstrijden gevist kunnen worden (locatie, tijd, prijzen e.d.) door je op te geven als vrijwilliger om als witviscommisie de organisatie op te pakken of een bijdrage te leveren. Een simpel berichtje naar witvis@hsvalmere.nl is voldoende om je bereidheid kenbaar te maken.

Tot aan de waterkant, namens de (ex) witviscommissie,

Don Seur.