Op zondag 13 augustus hebben we de finale uit de feedercompetitie 2023 gevist. Een nieuwe competitie bestaande uit 6 wedstrijden waar ook ‘losse’ deelnemers aan deel konden nemen. Toch best wel een succes eigenlijk, we hadden iedere keer een goed gevuld deelnemersveld en het is mooi om te ervaren hoe makkelijk contacten gelegd kunnen worden als je dezelfde hobby nastreeft. Het waren weliswaar wedstrijden en hoewel een beetje competitie altijd leuk is was ik vooral bijzonder blij met de prettige stemming waarin dit alles zich afgespeeld heeft. Een leuke groep liefhebbers waarin ‘nieuwkomers’  moeiteloos opgenomen worden. Eigenlijk gewoon een clubje toppers bij elkaar, de perfecte motivatie om dit in 2024 te herhalen.

Maar eerst 2023 dus: de laatste wedstrijd, precies 20 super gemotiveerde deelnemers (helaas 2 afvallers), prima weersomstandigheden, een mooi gemaaid wedstrijdtraject, geen stroming en nagenoeg geen waterplanten. Alle ingrediënten voor een topdag waren aanwezig en ondanks (alweer) de matige vangsten werd het dat ook.

Vooraf waren de posities wel duidelijk: Jos (ikzelf) en Hans streden voor goud en er waren best nog wel wat deelnemers in de race voor de 3e plaats. Daarnaast was de 2e plaats voor Hans ook nog niet helemaal zeker dus er was zeker nog wel het één en ander mogelijk. Na de loting voelde ik zelf al enige spanning: Hans zat op een kopstek en zelf zat ik iets voor het midden, dat had beter gekund. Maar goed, het blijft vissen dus vol goede moed gingen wij net als alle anderen de stek opbouwen.

Ik denk dat wij precies de enige stek hadden met een berg wier voor de deur maar die massa bleef de hele wedstrijd liggen waar het lag, dat was een meevaller. En datgene wat wel bewoog viel ten prooi aan de hark van Ruud. Zo konden we dus gewoon vissen op de manier zoals we dat gewend zijn en dat is op een finaledag best wel prettig.

Maar desondanks gebeurde er in het begin eigenlijk bar weinig terwijl ik er op voorhand toch een goed gevoel over had. De ervaring heeft wel geleerd dat het met de vangsten meestal wat later op gang komt dus daar hield ik mij maar aan vast. Of Hans wat ving kon ik vanaf onze stek niet zien, wel kwam John al redelijk snel met een vis en ook Martin had er eentje in het net: een prachtige en vooral grote zeelt, das best we bijzonder op de Lage Vaart.

Gelukkig bleef mijn top ook niet stil, na enige tijd had ik een enorme brasem in het net en dat is toch wel goed voor het zelfvertrouwen. En waar er 1 zwemt …….. dus snel alles weer op zijn plek en wachten maar. Uiteindelijk wist ik 3 brasems te vangen en begon ik er voorzichtig in te geloven dat het voldoende was. Of zou Hans de Jokerkaart alsnog getrokken hebben? Er kwam wel een foto voorbij van Andre met een flinke brasem, ik was dus niet de enige met zo’n grote jongen.

Om 13:00 uur was de wedstrijd afgelopen, we verzamelden in de welbekende kantine van de manege voor een hapje en een drankje en alle scores werden gemeld en geteld. De ontknoping was voor mij al snel duidelijk: Hans had niks gevangen dus de buit was binnen! Wow, dat had ik niet verwacht maar het bleek echt zo te zijn. Ik wist genoeg, maar eerst moest ik natuurlijk de dagwinnaars bekend maken.

De beste van deze dag bleek Koos te zijn, hij wist maar liefst 4 maatse brasems te verschalken en daarmee verdiende hij de eerste keus op de prijzentafel die wederom weer goed gevuld was met emmers en zakken feedervoer. Emmertje voer voor Koos, van harte gefeliciteerd!

De 2e plek was voor mij met 3 brasems, dát viel zeker niet tegen. Andre eindigde op de 3e plaats met 2 brasems, en voor ons beiden was er eveneens een emmertje voer beschikbaar. Daarna kon de Bingo-App weer gestart worden en wederom ging er niemand met lege handen naar huis. Mede mogelijk gemaakt dankzij onze sponsoren, daar zijn we dan ook enorm dankbaar voor en bijzonder blij mee. Inschrijfgeld doen we niet aan en dan toch iedere keer weer een aardigheidje mee naar huis.

Maar toen kwam het uur van de waarheid: de bekendmaking van de winnaar van het algemeen klassement! Het zal u inmiddels duidelijk zijn dat ondergetekende deze competitie de sterkste was en dat hij naar huis ging met een mooi pakket aan waardebonnen van Raven Fishing: zoals vooraf aangekondigd 50% van de inleg + 25% bonus van Raven. Een hoofdprijs van 150 euro kadobonnen, absoluut de moeite waard.
.

De winnaar van de feedercompetitie 2023: Jos.

Ondanks dat Hans niks gevangen heeft was zijn positie op de ranglijst dusdanig dat alleen een mirakel hem van de 2e plek kon verdrijven, en dat is niet gebeurd. Hans ging naar huis met 30% van de inleg + 25% bonus van Raven, voor hem is er 90 euro te besteden. Doe er wat leuks mee!

En dan de 3e plaats: die was voor veel deelnemers nog open, zo ook voor Andre en Ed. Andre wist echter 1 vis meer te vangen en scoorde dus ook 1 punt meer dan Ed meer wat de heren met 29 punten precies naast elkaar bracht. Helaas voor Ed gaf het aantal gevangen vissen de doorslag en werd Andre de 3e in de competitie, hij ging naar huis met 20% van de inleg + 25% bonus van Raven, toch nog goed voor 60 euro kadobonnen. Niet verwacht, toch gebeurd, gefeliciteerd.

De volledige uitslag van de feedercompetitie staat inmiddels online, als u een kijkje wilt nemen kunt u hem vinden via deze link. En daarmee zat de feedercompetitie 2023 erop. Ik kijk er met veel plezier op terug, óp naar 2024!! Alle deelnemers bedankt voor jullie deelname, jullie sportiviteit, jullie hulp waar dat gevraagd werd en vooral jullie bijdrage aan de uitstekende sfeer. Mooi gemixt clubje bij elkaar zo, heerlijk!!