Op vrijdagavond 12 augustus hebben we de 2e feederwedstrijd ‘nieuwe stijl’ gevist: laagdrempelig dus gratis deelname, geen gedoe met leefnetten, gewoon vissen op aantal en vooral uitstralen dat iedereen met een feederhengel (en een stoeltje) hier eenvoudig aan deel kan nemen. Uiteraard weer loodvrij waarbij de vereniging wederom de deelnemers van de milieuvriendelijke korfjes voorziet en deze opzet werkt.

Nadat we de vorige keer al met een man of 20 aan de waterkant verschenen, waren er deze keer 26 leden die graag een keertje mee wilden doen. Superleuk en een enorme motivatie-boost voor de organisatie natuurlijk. We visten in koppels wat eigenlijk ook wel bijzonder goed bevallen is, dus ook die opzet houden we er zeker in. Ook deze keer weer leuke reacties van bewoners, de hengelsport is één groot feest daar.

We waren er deze middag vroeg bij om het parcours uit te zetten, vanwege de hitte rond dat tijdstip deden we dat met kleine stukjes tegelijk en op die manier was het met wat hulp van Mario, Derk en Andre (de laatste 2 vooral bij het opruimen, top!) prima te doen. Binnen de kortste keren waren de stekbordjes uitgezet en stonden de vlaggen fier te wapperen in de wind die er gelukkig wel was. Op naar de loting.

Alle deelnemers waren keurig op tijd en snel werden de stekken verloot. Voor degenen die nog loodvrije voerkorfjes wilden (de ‘vaste’ deelnemers hadden er nog genoeg, en eigenlijk verspeel je ze zelden tot nooit) en/of afstandhoudertjes waren er meer dan voldoende pakketjes beschikbaar en met een notitieblad voor de score in de hand kon iedereen naar de stek.

Op 17:30 uur klonk het startsignaal. Niet meer uit de traditionele hoorn want die heeft (in ieder geval met mijn longinhoud) niet genoeg bereik, een modern feestwinkeltoetertje deed dat aanzienlijk beter. Byebye traditie, welkom weggooimaatschappij.

Wat een leuke trigger was, was dat voormalig wereldkampioen Feeder Dick Ekkelkamp ook met een team mee viste waardoor behalve het winnen van de wedstrijd het verslaan van “Team Dick” nog een extra doelstelling was. Heel leuk Dick, sportief vooral ook!


Dick in actie op een wat ander niveau.

En werd er goed gevangen? Mwah. Wel beter dan de vorige keer en vooral veel vis die niet meetelde, maar het waren wederom geen enorme aantallen. In ieder geval genoeg om de spanning erin te krijgen en hoewel het verder nergens om gaat is dat natuurlijk altijd leuk. Brasem, winde en karper, het kwam allemaal voorbij en dat is natuurlijk top.

Overigens hadden we werkelijk fantastisch visweer: rond 18:00 uur zat iedereen in de schaduw van de bomen en er blies een aangenaam windje over het parcours. En dan te bedenken dat ik uitstel nog overwogen had i.v.m. de verwachte hitte …….

De wedstrijd eindigde in het donker om 22:00 uur, snel werd alles ingepakt en konden we verzamelen op de vooraf afgesproken locatie. Velen spraken aldaar hun teleurstelling uit over het ontbreken van het broodje kroket (ik had trouwens het vermoeden dat ze vooral mijn vrouw gemist hadden) maar ja, het moet wel bijzonder blijven he. Misschien een ander keertje weer.

Van de 13 teams waren er 4 die weliswaar vis hadden gevangen maar dan vooral baars, en die tellen niet mee. Daarnaast waren er 6 teams met eveneens meerdere vissen maar met slechts 1 vis die meetelde voor de wedstrijd. Het team van Dick kwam helaas niet verder dan 2 tellende vissen, daarmee was voor de 2 resterende teams één onderdeel geslaagd: winnen van “Team Dick”.

Eén van de teams die dit voor elkaar kreeg was het team van Mario en ondergetekende. Wij hadden 4 kneiters van brasems en wonnen daarmee deze wedstrijd. Wél hadden wij het voordeel dat we een kopstek hadden maar los daarvan zeer tevreden winnaars uiteraard. En had ik zoiets in al mijn overmoed (vol van vertrouwen) bij de loting al niet verkondigt?? hahahahaha!

Derk en zijn broer Andre waren met 3 tellende vissen als 2e geëindigd, en daar waren ze uiteraard zeer content mee!

Geen inschrijfgeld maar toch was er voor iedereen prijs, mede door de gulle sponsoring van Raven Fishing is dat prima te doen. Het varieerde van een emmertje tot een zakje met smaakmaker, en daartussen een assortiment van diverse zakken met grondvoer en nog wat kadobonnen.

Iedereen tevreden volgens mij, ik kijk weer terug op een leuke wedstrijd en na afloop op een bijzonder gezellig samenzijn, top! Op naar de volgende wedstrijden, dat worden een nachtwedstrijd en de Najaarswedstrijd op een ochtend. Datums zijn op dit moment nog niet gepland maar dat komt goed.

Nog niet eerder meegedaan maar wilt u wel op de hoogte gehouden worden? Stuur dan even een mailtje naar info@hsvalmere.nl en u mist niks meer. Interesse in de Facebook groep “Feedervissen Flevoland”? Klik dan snel even hier.

Tot een volgende keer!!!

Jos Holla.