Het was weer zover, een zaterdag lekker langs de waterkant voor de competitie vissen. Voor mij het eerste weekend na de eerste werkweek na de vakantie. De vakantie was perfect dus de werkweek viel toch wel wat zwaar, daarom voor mezelf gekozen voor gemak: geen viskist, geen vaste stok, geen gesjouw maar slechts mijn karperstoel en broillie mee en lekker met de feeder en winklepicker aan de slag. De weersverwachtingen waren redelijk, zonnig met zo nu en dan een bui.

Half zeven was ik op de plek, dit keer de Lage Vaart in de Faunabuurt, en daar stonden Edwin en Chris al gereed om de stekken uit te zetten. Zoals elke keer stonden we nu ook weer voor een dilemma m.b.t de afstanden en plekken van de stekken. De begroeiing van de kanten was zodanig dat als we echt alles op 35 stappen zouden zetten iedereen zou moeten knippen om de plek bevisbaar te maken. En dan nog… Als je pech had zou je dan ook op een plek komen te zitten waar het riet tot ruim een meter uit de kant in het water groeit en probeer dat maar weg te krijgen.

We vissen niet voor ons brood maar voor het plezier, ‘vissen om het vissen’ zoals we zeggen en daarom hebben we ervoor gekozen de stekken zoveel mogelijk op open plekken te zetten. Dat daarmee sommige stekken wat dichter op elkaar en sommige iets verder lagen namen we voor lief. Dit lukt natuurlijk niet bij elke stek dus een paar stekken zouden de pech hebben om toch iets te moeten knippen.
Voor aanvang heb ik onze keuze uitgelegd aan de deelnemers, rekenend op hun begrip. Afijn, de stekken waren uitgezet en het lot zou beslissen wie welke stek kreeg (en eventueel zou moeten knippen). Aangezien iedereen al een keer kop of staart stek had gehad konden we direct aan de loting beginnen. Chris was de gelukkige op de staart stek en Piet mocht op kop.

Ondertussen was het zonnetje aardig aan het schijnen, de wind was er haast niet en stroming viel ook mee. Wier was sporadisch aanwezig maar door de geringe stroming zeker niet hinderlijk. Over de vangsten kan ik eigenlijk wel kort zijn. Waar normaal gesproken toch wel de nodige brasems worden gevangen was het nu karig met deze vissoort. Het feederen was taai, de vangsten waren matig. Dat er met de vaste stok toch aardig wat vis te vangen viel bleek bij de weging.

In totaal is er 27,6 kilo vis gevangen door 14 deelnemers. Van de 14 waren er uiteindelijk 2 man die er niet in slaagden enige schub in het net te krijgen. Michael Brink was de uitblinker dit keer, met de vaste stok kreeg hij uiteindelijk 4410 gram in het net. Geen dikke brasems maar voorn en baars, een aardig gevuld net dus. Goede keuze van Michael en daarmee verdiende winnaar van deze ronde. Martin Heidemann wist wel brasem te vangen en een tweede plek was zijn deel met 4020 gram. Dirk Bokhorst liet ook van zich horen en met 3720 gram werd hij derde.

Iedereen weer bedankt voor de deelname, de volledige uitslag alsmede de stand in de competitie vindt u via deze link.

De volgende ronde is zaterdag 21 september. Daar de trekweg vanwege wier niet bevisbaar is wijken we uit naar:

OVERGOOI in Almere Haven.

Misschien niet de favoriet van iedereen maar uiteindelijk kan iedereen ook daar zijn vis vangen ( en voor mij was iets anders regelen nu even niet haalbaar gezien werk en privé drukte). Vaste stok, winklepicker of feeder, het kan allemaal. Allemaal graag tot ziens op de 21e. Mocht je niet kunnen, geef dan in ieder geval even een bericht van afwezigheid.

Nagekomen bericht:
Willy heeft helaas een vervelende val gemaakt en daarbij zijn pols gebroken. Naast alle pijn en andere ongemakken is vissen voor hem voor de rest van de competitie helaas niet mogelijk.

Groeten Don