Op zondag 25 september hebben we de Najaarswedstrijd Feeder-Witvis gevist. Helaas was de inmiddels wel vertrouwde Lage Vaart geen optie door de abnormale hoeveelheid kroos en afgestorven waterplanten en hadden we daarom 2 andere opties: de Hoge Vaart of Overgooi. Op beide waren de meest recente resultaten zeker niet geweldig maar het leven bestaat nou eenmaal uit keuzes, deze keer was dat niet anders. Het werd na enige overweging toch Overgooi.
.

Overgooi, menigeen kent het wel: een schitterende plas in de ‘sjieke hoek’ van Almere waar je de allermooiste parkbankjes met altijd geleegde design afvalbakken tegenkomt en waar zelfs de eenden toch wel enigszins elitair gekleurd zijn.

Een plas waar de oever uitstekend onderhouden wordt, iets waar de hengelsport veel profijt van heeft, er wordt dan ook regelmatig gevist (nachtvissen overigens niet toegestaan). Zeker voor de senioren echt een Eldorado in hengelsportland. Het enige wat dan weer jammer is, is dat de visstand niet overdreven goed is maar gewoon gemiddeld (of iets daaronder). Veel baars en voorn, een redelijk roofvisbestand maar wat minder maatse brasem en karper. En juist dáár kwamen we voor …….

Ook deze wedstrijd was weer bijzonder laagdrempelig: geen gedoe met leefnetten, 100% loodvrij (geregeld door de HSV) en bij voorkeur weerhaakloos. Deelname was wederom gratis en de prijzentafel bestond uit gewoon een paar aardigheidjes voor de winnaars, we houden het graag simpel. De deelnemers waren keurig op tijd aanwezig (eentje kwam met bericht iets later) dus na de loting kon iedereen naar zijn (helaas was er weer geen ‘of haar’) stek. Je kon ook deze keer weer kiezen voor solo of koppel, wel zo leuk voor degene die graag bij zijn maatje zit.

De verwachtingen waren niet echt hooggespannen maar toch ving mijn maatje Marco W. al bijzonder snel een 1e brasem. Gezien de vangstberichten die mij de laatste tijd bereikten was dat toch wel verrassend, zou het dan toch los gaan?

Ook zelf had ik snel daarop een enorme brasem in het schepnet. Of eigenlijk in die van Marco, de verwachtingen waren bij mij op voorhand bijzonder laag dus de mijne was nog niet uitgepakt. Dat het zo snel raak was, dat was toch wel verrassend vond ik zelf en ook de buren vingen snel een vis dus de stemming kwam er steeds beter in, al bleek het elders toch wel rustig te zijn én te blijven ………

Wij hadden geen reden tot klagen, mijn vismaat Marco W. ving nog 2 vissen maar bij mij kwam de machine werkelijk op stoom. De één na de ander klinkt wat overdreven maar ik mocht zeker niet klagen: diverse echte kanjers van brasems kwamen even gedag zeggen, de stemming zat er bij ons goed in. En het vertrouwen in het voer steeg met de minuut, helaas ga ik daar niet verder over uitweiden behalve dat de basis van JVS is.

Wat nog wel even gezegd mag worden is dat we deze dag werkelijk geweldig weer hadden, op sommige momenten was het zelfs warm. Een heerlijke najaarsdag dus: zon, af en toe een wolk, weinig wind en gelukkig droog. Om 13:00 uur was de wedstrijd ten einde en kon de balans opgemaakt worden. Eigenlijk viel het resultaat toch een beetje tegen, er waren veel deelnemers zonder vis en een drietal deelnemers had er 1. Daarna kwam direct de top 3:

Op de 3e plaats eindigde Piet met 2 vissen (1 maatse voorn en 1 brasem);
Op de 2e plaats eindigde Marco W. met 3 brasems;
De winnaar van deze dag was Jos met 10 (inderdaad, tien) brasems.

Voor de top 3 was er een aaspakket met daarbij een emmer, die werden dankbaar in ontvangst genomen. Altijd leuk wanneer je niet met lege handen naar huis gaat.

Jos, de winnaar met 10 vissen

Marco, de 2e plaats met 3 vissen

Piet, de 3e plaats met 2 vissen

Een heerlijke visdag met helaas een matig resultaat maar eerlijk gezegd had ik dat ook wel verwacht. Anderzijds is het toch wel bijzonder dat er 1 deelnemer is die wél veel vangt en de rest minder of niks, blijkbaar zitten ze er dus wel degelijk maar zijn ze selectief!! Maar goed, dit jaar nog 1 wedstrijd te gaan.

Er komt nog een snertwedstrijd, ik weet alleen nog niet wanneer. Maar dat komt uiteraard wel goed!