Op vrijdag 22 juli hebben we wederom een feederwedstrijd gevist aan de lage Vaart, deze keer kozen we voor een avondwedstrijd volgens hetzelfde concept als de vorige keer: loodvrij, vissen op aantal dus geen leefnet en bij voorkeur weerhaakloos. Met de hulp van Derk en Andre konden Marco en ik in de namiddag het parcours uitzetten, we hadden 20 deelnemers dus het was een beste tippel. De meeste stekken waren gelukkig al ‘open’ zodat we er maar een stuk of 3 hoefden te knippen.

Ondertussen hadden Derk en Andre de vlaggen geplaatst zodat het parcours en netjes bij lag. Positieve reacties van buurtbewoners trouwens, ook altijd leuk.

Daarna gingen we naar de locatie van de loting, dat was nog even een dingetje. Om overlast te beperken had ik voor de loting een parkeerplaats vlakbij gekozen, deze hoort eigenlijk bij een kinderopvang en uitgerekend deze dag zouden de kinderen terugkomen van een schoolreisje. Je begrijpt: drukte en gedoe. Het werd daarom een loting met spoed wat eigenlijk wel enigszins chaotisch uitpakte, maar uiteindelijk zat iedereen met de toegezegde loodvrije korfjes en een score formulier op de stek. De organisatie is het parcours nog even langsgelopen voor de puntjes op de ‘i’ maar geheel volgens planning kon de wedstrijd om 17:30 uur van start. Alleen de restitutie van het voer was een beetje misgegaan maar dat is uiteraard snel weer rechtgezet.

Omdat ik aldaar de laatste weken uitstekend brasem wist te vangen waren de verwachtingen hooggespannen, helaas viel dat toch wel een beetje tegen. Lijndruk, weersomslag of waren ze gewoon op vakantie? We weten het niet en we konden het ze ook niet vragen …….. Gewapend met diverse tips van de locals lukt het niet, en zelfs de aanwezigheid van voormalig wereldkampioen Dirk Ekkelenkamp die op het parcours aanwezig was kon hier geen verandering in brengen.

Enkele visjes werden gevangen maar wild was het allemaal helaas niet. Wel vind ik dat dit een enorme rustgevende manier van vissen is, veel ingewikkeld materiaal is er niet nodig dus laagdrempelig is het zeker. Toegankelijk voor iedereen, precies wat wij graag willen.

Halverwege de wedstrijd werden alle deelnemers voor de aardigheid een keertje getrakteerd op een broodje kroket, alle zeilen bij om de stemming erin te houden en ervoor te zorgen dat men de volgende keer ook weer mee wil doen zeg maar. Afijn, hulde voor de catering, zorgen over de visstand. Hoewel de resultaten op de afgelopen solo sessies daar dan weer anders over denken, ik weet het ook niet meer.

Om 21:20 kregen we nog even een klein regenbuitje over het parcours, gelukkig net niet zwaar genoeg om de plu uit de auto te halen. Kort daarna klonk het eindsignaal en zat ook deze wedstrijd erop. Verzamelen op stek 7, de meeste deelnemers waren wel bijzonder snel gearriveerd dus we konden nog even gezellig nakletsen en wachten op de laatste deelnemers. Uiteindelijk waren we compleet en kon de organisatie de score bekend maken.

Echt veel rekenwerk was het niet: 1 deelnemer (ikzelf) had 4 brasems gevangen en daarmee ook de wedstrijd gewonnen, de 2 plaats was een gedeelde tussen Dennis en Marco Weber, beide met 2 vissen. Koos viste na zijn succes van de vorige keer deze keer achter het net met 1 vis, de overige deelnemers hadden zich prima vermaakt maar hun schepnetten bleven droog.

De winnaars kregen allen een waardebon á 10 euro van Raven Fishing en wat zakjes voer, de laatste 2 zakjes werden verloot waarna iedereen huiswaarts keerde. Leuke prijsjes voor een wedstrijd zonder inschrijfgeld, het gaat immers om de beleving. Hopelijk zien we elkaar weer de 12e augustus (meer info volgt) dus niet allemaal op vakantie gaan aub.