Na een pauze van ongeveer zes weken was het weer zover, de tweede helft van de competitie zou weer beginnen dus terug in de routine van elke twee weken de hengels kruizen op de zaterdagochtend. Half zeven heb ik met Kos afgesproken om de stekken uit te zetten, deze keer aan de Hoge Vaart bij de Viking (geen sluikreclame). We zijn met nummer 15 begonnen en dan om de 35 meter een steknummer zetten. Uiteraard hebben we gekeken hoe we bij de eerste brug zouden uitkomen zodat er “gelijke” stekken ontstaan. Ondertussen was Michael al gearriveerd en die liep gezellig met ons mee.

Om kwart over zeven zijn we begonnen met loten nadat we eerst 3 extra nummers eruit hebben gehaald. Eén man had zich afgemeld bij Don die zelf ook afwezig was vanwege vakantie. Alleen 3 man waren zonder afmelding afwezig en dat is jammer want als we dat hadden geweten hadden we de stekken anders kunnen neerzetten. Nu hebben we dus maar de laatste nummers (15, 14 en 13) uit het parcours gehaald. Later nog wel een mail mogen ontvangen van Cor, hij was het oprecht vergeten en tja, dat kan gebeuren. Wij waren in ieder geval blij met het bericht Cor!

Ron had dit keer de koppositie en ik (Chris) mocht de staart tot mijn rekening nemen. Daarna konden de overige mensen hun nummers pakken en rap naar de stekken om de spullen in gereedheid te brengen. Om half negen kwam het happy moment gevoel, tijd om te toeteren en het kon beginnen. Het weer was lekker, ik zag híer en daar de schepnet in het water dus er werd toch nog gevangen. De zon brandde behoorlijk en diverse deelnemers hebben de paraplu opgezet, Ik ook want het was goed heet. En natuurlijk betekent dat ..…. rond elf uur kwamen ze ……. veel bootjes op het water. En ze kijken niet op of om, zitten allemaal op de mobiele telefoon te turen en houden geen enkele rekening met de sportvissers. Het water is voor iedereen maar een beetje rekening houden met elkaar is wel zo sociaal. Dus zie je vissers, hou indien mogelijk gewoon het midden van het water, dan komt het allemaal goed voor iedereen.

Om half 2 hen ik de wedstrijd af getoeterd, tijd om te wegen. Zoals altijd wel een leuk ritueel wat we samen doen. De uitslag was uiteindelijk als volgt:

1e: Koos met 6.570 gram
2e: Harm met 5.760 gram
3e: Piet met 4.920 gram

De volledige uitslag alsmede de stand in de competitie vindt u via deze link.

Gefeliciteerd jongens en tot over twee weken, zaterdag 7 september. Plaats delict: Johnsonpad – Faunabuurt. Mocht je onverhoopt verhindert zijn, dan graag even afmelden bij Don.

Groetjes Chris.