Dit keer visten we de laatste wedstrijd voor de zomervakantie, traditiegetrouw is dit een avondwedstrijd. Dat betekende om half vijf beginnen en tot half tien aan de gang om gewicht in je net te krijgen. Edwin Kos was in verband met een feestje verhinderd dus ik was zelf om half drie aanwezig om Chris te assisteren met het uitzetten van de plekken, wegens enkele afmeldingen deze keer 11 stekken in totaal. Om de 35 passen plaatsten we een stekbordje om een redelijke afstand tussen de verschillende plekken te krijgen, soms wat smokkelen om het knippen voor de deelnemers tot een minimum te beperken. Volgens mij waren we daar wel aardig in geslaagd.

Voor 15:00 was iedereen (op Martin na) al op de verzamelplaats. Martin had eigenlijk afgezegd vanwege (ook) een feestje maar hij had telefonisch gemeld dat hij toch nog op tijd kon aansluiten. Wetende dat hij onderweg was konden we gaan loten en Chris trok voor hem het lootje. Piet mocht dit keer vanaf de kop positie beginnen en Dirk had de staart. Er stond een aardige wind over de vaart maar het was droog en de temperatuur was redelijk. Genoeg ingrediënten om er een mooie avond van te maken dus snel naar de plek om op te bouwen.

Rond 16:00 was er wat reuring op het water. Een soort van woonboot werd gesleept door een wat kleiner bootje en de wind speelde hem duidelijk parten. Tergend langzaam ging de optocht over het parcours heen en het was nog even spannend of hij er op tijd overheen zou zijn. Gelukkig voor de staart deelnemer was hij precies op tijd voorbij.

We hadden ruim de tijd gehad om op te bouwen en Chris stond al vol ongeduld drie minuten van de tevoren met zijn feeder vol voer klaar om te werpen, maar we zijn zoals altijd strikt op de tijd 😉. Om half vijf stipt kon ik de fanfare op de toeter blazen: “game on!”.

Ik had ervoor gekozen om het low profile te doen. Karperstoel mee i.p.v. mijn zitkist, de brollie achter me om lekker uit de wind en eventuele druppels te zitten en alleen mijn feeder mee om relaxed te kunnen vissen. Minder gesleep en het beviel me eigenlijk uitstekend. Nadat ik de nodige korven voer naar de overkant had gebracht was het afwachten of het wat zou opleveren. Door mijn brollie had ik geen zicht op wat er achter mij gebeurde (stek 8 en hoger) maar ik had een goed zicht op Chris en Michael. Mijn timer had ik ingesteld op 7 minuten zodat ik het eerste half uur om die tijdspanne elke keer weer wat voer kon brengen. Na een tijdje eindelijk wat tikken op de top, een wegtrekker en …mis. Ik viste met een hair, op zoek naar de dikkere brasems die er zeker weten zitten. Snel weer inwerpen en even later hetzelfde tafereel. De groten zitten er blijkbaar nog niet dus dan maar onderlijn op te traditionele manier.

Dat hielp, de volgende aanbeten waren wel raak maar twee baarzen waren het resultaat. In ieder geval vis maar niet het gewenste gewicht. Even later een voorzichtige tik op de top en dan toch de gewenste weerstand bij het aanslaan. Een lap van een brasem kon ik even later in mijn leefnet plaatsen. De groten zitten nu blijkbaar in de buurt dus toch weer terug naar een hairtje en meer wormen erop met een maiskorreltje. Uiteindelijk bracht me dit toch nog vier grote brasems. Allemaal behoorlijke lappen (2 kilo + vissen), mooi. Ondertussen zag ik Chris ook brasems vangen. Het duurde in eerste instantie bij hem wat langer om de vis erop te krijgen en hij werd zichtbaar nerveus,maar na zijn eerste schepactie nam het zelfvertrouwen weer wat toe.

Het leuke van een avondwedstrijd is dat je toch meer contact met de “buitenwereld” hebt. Er komen meer wandelaars langs waarbij sommigen wel een praatje willen maken. Cor kreeg bezoek van zijn dochter en kleindochter. Helaas was hij niet in staat om een mooie brasem te vangen en te laten zien dat opa’s (en vooral de hare) de beste vissers van Almere zijn. Gelukkig kon ik die “eer” wel waarmaken (toevallig) en ik kon mijn grootste brasem tonen tijdens de dril en het onthaken.

Het leek alsof de vangsten niet wild waren maar na het eindsignaal konden we de waarheid gaan optekenen, uiteindelijk bleek dat toch erg mee te vallen. Alle deelnemers hadden vis gevangen, het laagste resultaat was 3.910 gram en in totaal hebben we ruim 117 kilo vis mogen vangen.

Dit keer hebben we toch wel les gekregen van grootmeester Harm. Opvallend dat de kop en staartstekken dit keer niet echt een voordeel opleverden maar Harm had op stek 2 echt fantastisch zitten vissen. Zijn vangst moesten we in twee keer wegen omdat de weegschaal niet meer dan 25 kilo aankon, 28.200 gram was zijn resultaat. Ik zeg: chapeau Harm en bedankt voor de les!!!

Harm vist elke woensdag samen met Koos en wellicht let Koos goed op Harm want hij heeft met 13.320 gram een knappe tweede plek mogen vissen. Dankzij mijn lappen van brasems heb ik op het nippertje Chris achter mij kunnen houden en met 12.180 gram was ik de trotse derde.

1. Harm Groothedde 28.200 gram
2. Koos Heijnsdijk 13.320 gram
3. Don Seur 12.180 gram

Na alle vis weer rustig en met oog voor de visgezondheid weer terug te hebben gezet was het tijd om huiswaarts te gaan. De volgende wedstrijd is op 24 augustus aan de Palmpolstraat (bij Viking), Hoge Vaart. Dit is gewoon weer een ochtend wedstrijd, we verzamelen niet bij de A6 maar gewoon op de stek zelf.

Voor de volledige uitslag en de stand in het algemeen klassement kunt u hier klikken.

Een hele prettige vakantie allemaal en snel weer tot ziens!!!!