Vandaag, zaterdag 29 juni, stond de 6de wedstrijd van de witvis zomercompetitie op het programma die gevist werd bij Overgooi. De weersvoorspellingen waren een dikke 30 graden met een klein koel briesje dus dat beloofde nog wat. We hebben daarom de deelnemers, en vooral ook de ouderen, op het hart gedrukt dat ze hun paraplu moeten opzetten en dat iedereen vooral veel moesten drinken om oververhitting te voorkomen aangezien het rond 12.00 uur best wel eens zeer heet kon zijn.

’s Morgensvroeg dus de auto inpakken, het voer aanmaken en op naar de waterkant om de kantnummers uit te zetten. Om 06.30 uur hadden Chris en ik afgesproken en we waren allebei, zoals altijd eigenlijk wel, weer ruimschoots op tijd aanwezig. We visten vandaag met 10 personen, de afwezigen van vandaag waren Koos Heijnsdijk, Patrick de Wit, Henk de Wit, Dirk Bokhorst, Ron Da Graca, Bouke van der Ploeg en Piet Kruimer, waarvan we hoorde dat hij net uit het ziekenhuis kwam. Sterkte Piet!!!!!

Om plusminus 07.00 uur was iedereen op de plaats bestemming en hebben we geloot. Eerst de personen die al een keer kop of staart plek hebben gehad en toen, met de kop en staart nummers erbij in de zak, de rest. De kopstek is deze keer geloot door Edwin Kos (ikke) en de staartplek is geloot door Martin Heideman. Nadat iedereen z’n kantnummer had zijn ze allemaal naar hun plek gegaan om de boel te installeren.

Om 8.30 uur ging de wedstrijd van start, en mijn wedstrijd in het kort is als volgt: ik heb de eerste ander halfuur met de vaste hengel gevist op 12 meter maar hiermee ving ik zo nu en dan slechts een klein visje. Mijn buurman Theo de Vries was aan het feederen en ving na een goede anderhalf uur zijn eerste brasem wat voor mij het teken om ook te gaan feederen. Op een afstand van ongeveer 45 meter snel een paar voerkorfjes met wat lekkers en dan maar wachten.

Na ongeveer 15 minuten ging mijn top krom en……….. hangen!!!! mijn eerste brasem was binnen. Dit herhaalde zich zo meerdere keren en dus ving ik er snel nog 3 brasems bij. Om ongeveer 12.45 gooide ik mijn haak met aas weer in en was het weer wachten, er volgde toch nog een aanbeet en de top ging krom. Hangen! Het was een stevig gevecht maar de vis die boven water kwam telde helaas niet mee!!!!! Het was een dikke snoek die mijn lekkere pieren opmerkelijk genoeg blijkbaar niet kon weerstaan.

In de laatste 3 kwartier ving ik nog een brasem en kwam mijn eindstand op 5 wat betreft brasems. Om 13.30 uur wordt de wedstrijd afgeblazen en is het snel de boel inpakken om te gaan wegen, hieronder volgen de podium plekken van deze 6de competitie wedstrijd.

1e: Edwin Kos met 10.520 gram
2e: Michael Brink met 6.620 gram
3e: Theo de Vries met 5.030 gram

Gefeliciteerd Heren!!!!!! Over 2 weken vissen we aan het Johnsonpad en dit is een AVOND wedstrijd!!!!!! Bedankt en ik zie jullie over 2 weken aan de waterkant.

Wilt u de volledige uitslag en de tussenstand in het algemeen klassement zien? Klik dan even op deze link.