De 5e competitieronde is een feit, dit keer vissen we met een select groepje van 8 man sterk. Ron heeft zich afgemeld door ziekte, Harm neemt zijn afschrijver, Don is weer klussen in het verre Groningen en Martin is herstellend van zijn operatie. Gelukkig gaat het goed met Martin al had hij nog wel wat tegenslag. Na zijn operatie was hij thuis maar tijdens het niezen zijn de hechtingen los gegaan dus met spoed terug naar het ziekenhuis. Daar is de boel weer hersteld en gelukkig is hij nu weer thuis. Martin, heel veel beterschap en we hopen dat je er snel weer bij mag zijn!

Na het uitzetten van de stekken konden we beginnen met de loting. Bouke had het geluk om de kopstek te bezetten en Henk mocht de staartstek leegvissen. Helaas hadden we een groot gat tussen stek 1 en 3. Willy kwam helaas niet opdagen maar we hadden eigenlijk wel gerekend op zijn komst. Afijn, vergissinkje zullen we maar denken.

Tijdens het opbouwen van de spullen vliegt de tijd. Ik kijk op mijn klokje en zie dat het ineens 1 minuut voor negen is, dus snel de toeter opzoeken en klokslag negen klomk het begin signaal voor de wedstrijd. Bij mijn eerste worp krijg ik meteen een aanbeet, aanslaan en yep, de eerste vis is binnen. Een goed begin is het halve werk dus ik word meteen optimistisch over de afloop. Maar wanneer ik vervolgens om me heen kijk zie ik dat er op alle plekken veel gevangen wordt.

Uiteindelijk is het bij mij toch niet wild, de aanbeten blijven verder uit. Tijd om wat anders te proberen, verandering van spijs doet immers eten toch?. Over op de worm, de temperatuur is immer wel oké. Dat gaat inderdaad beter, ik krijg weer aanbeten maar mijn besluit is misschien wat te laat genomen. Met nog een kwartier te gaan kan ik nog wel wat goedmaken maar lang niet alles.

Om twee uur is het gedaan met de wedstrijd en samen met Bouke ga ik de opbrengst van vandaag nauwkeurig wegen. Uiteindelijk heeft de kopstek weer uitbetaald.

1. Bouke 8.070 gram
2. Piet 5.270 gram
3. John 4.270 gram

U vindt de complete uitslag en de tussenstand in het algemeen klassement via deze link.

Gefeliciteerd Bouke, een mooie verdubbeling van je gewicht! Tot de volgende wedstrijd en hopelijk zijn we er dan weer allemaal bij.

Groetjes
Chris.