Kwart over zes in de ochtend en het regent hard …..… Ik was al vroeg aan de waterkant dus alle tijd om mijn regenpak aan te trekken. Na een kwartiertje arriveerde Edwin ook en kon hij ook het ritueel van beschermende kleding aantrekken uitvoeren. Ondertussen had ik de nummers voor de stekken alvast gepakt en konden we naar de beoogde nummer 1 positie toe lopen om de stekken uit te zetten.

Een snelle blik op de kant leerde ons dat bijna iedereen zou moeten knippen om een goede vrije plek te krijgen. Niet heel veel knipwerk maar toch zou door iedereen de schaar even gehanteerd moeten worden. Daarom deze keer maar om de 35 stappen een stek gemaakt, in ieder geval is de afstand tussen de stekken nu gelijk.

Ondertussen was iedereen zo’n beetje aanwezig. Piet had zich nog afgemeld in de ochtend, helaas was hij ziek. Beterschap Piet. Het was wel goed dat Dirk er weer bij was! Na een tijd van afwezigheid i.v.m. het herstel van zijn operatie ging hij er weer vol goede moed tegenaan, top! Don en Willy kwamen als laatste aan en met hun komst begon het nóg harder te regenen.

Na een korte begroeting kon Don de formulieren met de bijgewerkte stand uitdelen voor degenen die niet over internet beschikken. Daarna konden we beginnen met de loting zodat we snel naar de stekken konden gaan. Don had dit keer de koppositie, Henk was de gelukkige op de staart positie van het parcours. We hebben een uur om de hengels in orde te maken en er is een man of 5 die naast de feeder ook de vaste stok optuigen. Het is op dat moment nog redelijk windstil dus met de lange lat zou het moeten kunnen. Half negen was het tijd om samen met Don op de toeters te blazen: “game on!”.

Het grof voeren kon beginnen, je kon de ballen voer horen plonzen en je hoorde de feeders zwiepen om volle korven op de beoogde plekken te brengen. Ondertussen bleef het regenen en regenen en ….… We waren begonnen. Echt wild was het nog niet en na 2 uur kwam er een grote boot aan, uitgerekend terwijl ik een grote sterke vis aan mijn lijn had. De brasem of karper ging helaas de verkeerde kant op en ja hoor, mijn lijn ging stuk en ik kon weer opnieuw beginnen.

Ineens ging het hard waaien en nóg harder regenen, diverse paraplu’s gingen alle kanten op. Wat een weer!! Henk had ondertussen een brasem gevangen met de feeder. Hij was begonnen met de vaste stok maar toch maar overgestapt naar de feeder, en duidelijk met succes. Niet veel later zag ik hem toch weer met de vaste stok aan de gang gaan, een teken dat het ook met de feeder niet wild was. Ik zag vanuit mijn ooghoek dat Cor ook een aardige brasem pakte, ook hij zat met de feeder. Opvallend dat de mannen met de vaste stok vooral voorn en halfwas brasempjes vingen.

Het weer klaarde later gelukkig op en het zonnetje is zelfs nog gaan schijnen. We konden er nog een uur van genieten én vervolgens droog in pakken. Ondertussen was ik naar Henk gelopen om eens te informeren hoe het ging. Alleen maar voorns was de boodschap, dus hij moest er veel vangen om een beetje aan het gewicht te komen. Toen ik weer op mijn plek terug kwam zag ik wat kleine tikjes op mijn top. Toch maar even de hengel oppakken, maar terwijl ik dit dacht werd mijn hengel zowat van mijn geleiders afgetrokken. Snel herstellen, nu de hengel goed grijpen en gelukkig, hij hing. Mijn tweede brasem was binnen en daar kwam ik voor, ik vis niet op voorns.

Met dit weer en al die nattigheid is het uiteindelijk helemaal niet zo erg dat de wedstrijd ten einde komt. Toen ik klaar was met opruimen ben ik naar Don gelopen om de vangsten te wegen. De volgende resultaten hebben we mogen noteren:

1e plaats: Edwin Kos – 6270 gram
2e plaats: Henk de Wit – 6130 gram
3e plaats: Chris v Kooten – 5860 gram

Edwin gefeliciteerd, tot over 14 dagen! De volledige uitslag alsmede de tussenstand in de competitie vindt je via deze link.

NB: in principe vissen we de volgende wedstrijd op de geplande plek in Almere Haven Overgooi. Bij de provincie is het verzoek neergelegd om de kant aan de lage vaart te maaien zodat we daar wellicht naar kunnen uitwijken. Indien dit gelukt is en we toestemming krijgen van MidWest om daar te kunnen zitten zullen jullie hierover bericht krijgen. Tot die tijd blijft Overgooi op de agenda staan.

Jullie weten dat er op 27 juli weer een nachtwedstrijd witvis (“De Nacht van Almere”)  georganiseerd wordt? Alle informatie vind je via deze link.