Hier zijn we dan weer met het verslag van de 4e wedstrijddag van de Wintercompetitie. Het was deze keer droog en helder weer en daardoor best heel fris, en met de beloofde hogere middagtemperatuur al in het achterhoofd hadden we toch wel even het gevoel van een winterwedstrijd.

Rond achten was iedereen aanwezig op de locatie aan het Amsterdam Rijnkanaal dus we konden beginnen met het verdelen van de stekken. Zoals gewoonlijk mochten de mensen die in een eerdere wedstrijd al een kop of staart plek hadden gehad als eerste een graai in de zak met lootjes doen. Natuurlijk zitten daar de kop en staartnummers nog niet in dan, pas na dit ritueel werden deze toegevoegd aan de zak en kon de rest hun geluk beproeven.

Dit keer toch aardig wat afmelders zodat we met 9 man aanwezig waren. Na de loting ging iedereen snel naar de stek want om negen uur start de wedstrijd en we moesten natuurlijk nog wel onze spulletjes opzetten. Het geluk van de winterwedstrijd is dat dit wel redelijk snel kan, je neemt toch veel minder spullen mee dan met een zomer wedstrijd. Maar goed, voor je er erg in had was het alweer zover dus tijd voor mij om op de toeter te blazen en de wedstrijd voor geopend te verklaren.

Ondertussen kwam er een heerlijk zonnetje opzetten en het eerste half uur hadden de meeste weliswaar al wat leven gehad maar nog geen visje kunnen verschalken. Ook bij mij zat er vis op de stek en ik wist rond half tien mijn eerste visje te haken en (gelukkig) te landen. En ook niet onbelangrijk, voorzichtig te onthaken en rustig in het leefnet doen in plaats van ernaast, iets wat sommige in hun enthousiasme nog wel eens willen doen. Ik was niet uniek in de vangst, Bouke en Piet (welkom terug Pietje!) hadden ook al vis in hun leefnet zitten.

Het is een komen en gaan van vrachtboten, rijen dik…… Zo druk dat ze zelfs nu redelijk dicht langs de kant komen. Een extra handicap dus, goed opletten dat je hengel deze door de zuiging niet wordt meegenomen, evenals je leefnet. Wie zegt dat witvissen stil op een kist zitten is moet toch eens meedoen met onze competitie! (dus schroom niet, vis gewoon eens een keertje mee!).

Ondertussen zie ik Willy op de koppositie een vis vangen maar echt wild is het allemaal niet, mede ook door de drukke scheepvaart. Maar we houden het nog wel vol, nog anderhalf uur. Het laatste uur duurde best wel lang voor mijn gevoel, ik had geen enkele aanbeet meer dus ging ik rustig alvast wat spulletjes opruimen om daarna om 14:00 uur op de wedstrijdtoeter te blazen voor het eindsignaal.

Doordat er weinig was gevangen is het wegen dan toch wel weer spannend. Samen met Bouke maken we ons loopje langs de stekken en het resultaat was volgt:

1. Piet Kruimer met 4.440 gram (over terug zijn gesproken!)
2. Bouke van der Ploeg met 3.195 gram
3. Chris van Kooten met 2.705 gram.

De volledige uitslag en de tussenstand vindt u via deze link. Wij hebben in ieder geval allemaal weer lekker gevist, tot over twee weken maar weer!

Groetjes,

Chris.