Een mooi parcours, stilte voor de storm?

Vandaag, zaterdag 18 mei, stond de 3de wedstrijd uit de witviscompetitie op het programma. Er werd vandaag gevist op Overgooi en de weersvoorspellingen waren eigenlijk best wel gunstig: een zonnetje met 18 graden met een licht koel briesje. ‘s Morgens vroeg de auto inpakken (uiteraard weer wat dingen vergeten), het voer aanmaken en snel maar weer naar de waterkant om de kantnummers uit te zetten. Om 06.30 uur hadden Chris en ik afgesproken en, enthousiast als we zijn, waren we allebei al om 06.20 uur aanwezig!

We visten vandaag de wedstrijd met 15 personen, alleen Don was afwezig. Die zit lekker in Frankrijk achter de karpers aan! Chris moest vandaag echter, ondanks alle goede bedoelingen van mijn kant, toch alsnog alleen de nummertjes uitzetten want ik kwam erachter dat ik mijn afsteekroller was vergeten!!!! Niet handig met een wedstrijd waarmee je met de vaste hengel wil vissen dus snel op naar huis!! Gaan de jaren ook bij mij ondertussen tellen??

Ik was om 06.45 uur weer terug aan de waterkant en omstreeks 07.00 uur waren ook alle deelnemers op de plaats van bestemming gearriveerd. Vervolgens konden we gaan loten, eerst de personen die al een keer kop of staart plek hebben gehad, daarna het kop en staartnummer erbij in de zak en vervolgens de rest. De kopplek werd deze keer geloot door Patrick de Wit en de staartplek werd geloot door Willy Krone. Nadat iedereen z’n kantnummer had konden de deelnemers snel naar de stek om de boel te installeren.

Om 8.30 uur ging de wedstrijd van start, ik zal een kort verslagje van mijn wedstrijd geven:
Ik zat op nummer 14 en ik heb de eerste 2 en een halfuur met de vaste hengel gevist op 12 meter. Hier ving ik slechts zo nu en dan een klein visje, vooral ook omdat een futen echtpaar constant onder water over mijn voerplek dook (boven kwam of onder dook). Vervolgens heb ik de feederhengel gepakt en ben gaan feederen op een afstand van plusminus 55 meter. Eerst een paar goed gevulde korven erin en daarna op de gemaakte voerplek vissen! Na ongeveer 15 minuten stond de top van mijn feederhengel krom en gleed er een kleine brasem in het schepnet. Snel weer opnieuw ingegooid en boem, weer gelijk raak en ook deze keer weer een kleine brasem. Daarna verder gevist en op dezelfde plek en vervolgens daar nog 2 mooie vissen gevangen. De feeder deed het deze keer dus beter dan de vaste stok, zou het vergeten van de afsteekroller een voorteken geweest zijn?

Om 13.30 uur wordt de wedstrijd afgeblazen en is het snel de boel inpakken om te gaan wegen. Hieronder de podium plekken van onze 3e competitiewedstrijd:

Nr. 1 Edwin Kos met plusminus 5.050 kilogram
Nr. 2 Michael Brink met plusminus 4.610 kilogram
Nr. 3 Michael Smit met plusminus 3.930 kilogram

Gefeliciteerd Heren! Over 2 weken vissen we weer op de Lage Vaart aan het Johnsonpad, bedankt voor de deelname en we zien elkaar weer aan de waterkant.

De volledige uitslag en de tussenstand in het klassement volgen later nog.