De 2e wedstrijd van de wintercompetitie zit erop, het was koud!! Het had 2 a 3 graden gevroren dus genoeg redenen om je ertegen te wapenen. Ik was zoals afgesproken vooruit gegaan om alvast op de bekende locatie het parcours uit te zetten en heb ik mijzelf bij aankomst direct in mijn warmtepak gehesen. Ik was daarmee nog maar net klaar toen Bouke ook aangekwam op de stek. Goed voorbeeld doet volgen, ook Bouke kiest meteen voor het warmtepak.

Samen zetten we de stekken uit. Dit keer zitten we met 9 nummers/deelnemers. Piet en Don hebben zich helaas afgemeld: Piet vanwege privé omstandigheden en Don moest helaas het klussen in Groningen voorrang geven boven de competitie. Het uitzetten kostte ons een kwartiertje, ruime stekken zoals altijd en nu wachten op de rest van de deelnemers.

Onder begeleiding van Harm waren die al onderweg vanaf de parkeerplaats op de A1 (de verzamelplaats) en al snel waren ze ter plaatse. Voor mij de hoogste tijd om de papieren erbij te pakken en de ceremonie van loting uit te voeren. Harm en Patrick hadden de vorige keer de kop en staartplek mogen bevissen, aan hen daarom de eer om als eerste een stek te loten zonder de kop/stek plaatsen in de nummerzak. Daarna snel de kop en staart nummers in de zak toegevoegd zodat de anderen ook hun geluk konden beproeven. Dit keer was John de gelukkige voor de kopstek en Koos mocht het proberen op staart. Dat blijven toch altijd de beste plekken maar we proberen iedereen dat voordeeltje minimaal 1x te geven.

Iedereen ging snel naar de plek om zijn spullen in orde te maken en om op tijd klaar te zijn, om negen uur zouden we beginnen. Voor de een altijd iets meer gehaast dan voor de ander, voor mijn gevoel ging de tijd wel weer erg snel en voor ik het wist was het 9:00 uur, tijd om te toeteren voor “aanvang wedstrijd”.

Leuk effect, je toeter en vervolgens iedereen gaat direct werpen om zijn eerste visje te vangen. Tis net een soort van afstandbediening hahaha.

Het zonnetje kwam gelukkig toch nog door, maar net als de vorige keer was het voor mij weer veel krabben vangen. Dit keer hadden we ook veel last van drijfvuil, ik had de pech om wel erg veel plastic zakken te haken maar daar was ik gelukkig niet de enige in. Ook Willy had er last van, gek werden we ervan. Bovendien had ik in 2 uur tijd ook nog 3 palingen gevangen. Wel leven dus maar helaas: paling/aal telt niet mee, zo jammer weer.

Resultaat voor mij was dat ik om 14:00 weer niets te wegen kon aanbieden. Henk had ook een slechte dag, zijn net bleef ook helemaal leeg. De uitslag van deze ronde was als volgt:

1e: John met 6.300 gram
2e: Koos met 3.400 gram
3e: Patrick met 2.845 gram

De kop en staartstek hebben dus uiteindelijk wel weer uitbetaald, John van harte gefeliciteerd!

Geinteresseert in de dag-uitslag en de tussenstand? U vindt ze via deze link.

Op zaterdag 2 februari 2019 weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Martin krijgt een onderzoek en is helaas voorlopig even niet aanwezig, namens iedereen veel sterkte gewenst. Piet zijn vrouw wordt geopereerd en daarom is zijn aanwezigheid bij de volgende wedstrijd onzeker, ook jij en zeker ook je vrouw heel veel sterkte gewenst!

Keertje meedoen? Mail dan even naar Don via witvis@hsvalmere.nl