De 2e wedstrijd uit de feeder-witvis competitie zit er alweer op, wat gaat het allemaal snel. Deze keer kwamen we met 21 deelnemers (waaronder 2 debutanten) aan de start maar helaas wel met de afmelding van de koploper van de competitie. Zo gaan die dingen wel eens maar voor de spanning in het klassement hoeft dat niet vervelend te zijn uiteraard.

Iedereen was weer keurig op tijd aanwezig voor de loting, snel werden de kokertje uitgereikt en na een korte briefing werden de stekken genoteerd en werden de schrijfplankjes en desgewenst de loodvrije voerkorfjes (nog steeds gratis voorradig voor de deelnemers) uitgedeeld. Daarna konden we allemaal snel naar de stek want om 8:00 uur zou de wedstrijd beginnen.

Aangekomen op de stek ging iedereen aan de slag om de hengels op te tuigen en alles in de gewenste positie te plaatsen. Het verwachte zomerweer bleef nog even uit, het was eigenlijk vooral bewolkt maar het was nog vroeg en het kon zomaar ineens weer heel anders zijn. Om 8 uur begon de wedstrijd (geen toeter om de buurt een uitslaapzondag te gunnen) en gingen de voerkorfjes te water.

Het begon allemaal best wel rustig en eerlijk gezegd had ik ook niet echt zicht op de vangsten bij de andere deelnemers. Ik zat met mijn maatje Mario op ‘staart’ dus we hadden weinig zicht op het parcours. Vlakbij ons was het Patrick die een beste brasem ving en eigenlijk direct daarna ving ik er ook eentje. De kop was eraf, hopelijk bleef de vis op de stek hangen.

Vervolgens was het weer Patrick die een brasem ving, en daarna was er wederom een aanbeet bij mij. Dat ging mooi gelijk op dacht ik nog, maar ineens ging het bij Patrick wel heel erg snel (5 stuks in een krap uurtje) en viel het bij mij volledig stil. Tussen ons in zat Martin die ook een mooie vis in het net kreeg en er bereikten mij inmiddels wat berichten van anderen die ook hun visje vingen zoals bij Koos, die toch eigenlijk ook altijd wel zijn vissen weet te vangen. De ‘oudjes’ doen het doorgaans best!

Maar ook Andre had vis. Na wat verspeelde vissen bij de vorige wedstrijd en wat ondermaatse vis deze keer was het eindelijk, tot tevredenheid van zijn broer Derk, toch goed raak. Een mooie brasem belande in het net en de kop was er (figuurlijk dan) vanaf. Op naar meer ………..

Gelukkig wist ook mijn vismaat deze keer vis te vangen, hij ving er kort achter elkaar 2 en daarmee leek voor hem de ban gebroken. Doorgaans was hij, in tegenstelling tot mij, niet zo gelukkig, zou het vanaf nu bij hem dan wat beter gaan? Het vertrouwen was in ieder geval terug, dat vist toch lekkerder.

Helaas bleef hij uiteindelijk steken op 2, toch wel jammer want het liep ineens zo lekker en hij leek de juiste plek gevonden te hebben. Maar toch vis, er waren deelnemers die minder gelukkig waren en die zich daarom maar met andere dingen bezig hielden die weliswaar ook wel aangenaam zijn maar geen punten op het scorebord zetten. Zo vader zo zoon kunnen we in dit geval (qua survival-spirit) wel stellen.

En zo hobbelden we rustig naar het einde van de wedstrijd, het was ondertussen wel heerlijk weer geworden dus van mij had de wedstrijd best wel een uurtje langer mogen duren. Maar helaas, om 13:00 uur was het afgelopen met de pret en konden we ons opmaken voor de prijsuitreiking.

Zorgvuldig werden de scores verwerkt maar terwijl ik daarmee bezig was kreeg ik ingefluisterd dat onze oudste deelnemer Martin vandaag jarig was, alle reden om hem met zijn 85e verjaardag toch even een vrolijk moment te bezorgen. Nadat we allemaal uit volle borst “lang zal hij leven” hadden gezongen (hopelijk kan je nog jaren met ons mee!) konden we beginnen met de prijsuitreiking.

Uiteindelijk bleek dat de enorme spurt van Patrick ruim voldoende was voor de overwinning, met 5 maatse brasems was hij vandaag toch echt de beste van het stel!! Bovendien is hij door deze knappe prestatie de nieuwe leider in het algemeen klassement, een prima dagje voor Patrick dus. Het gaf hem de eerste keus bij de prijsuitreiking en hij ging met een goed gevulde voeremmer naar huis.

Vervolgens werden er nog wat prijzen verloot middels de wel bekende Bingo-App en daarna kon iedereen huiswaarts keren. Overigens konden we voor deze prijzen weer terecht bij onze sponsoren, bijzonder prettig wederom.

En zo had iedereen wel weer een fijne ochtend gehad volgens mij, want hoewel de vangsten wel weer wat tegenvielen is de sfeer altijd weer uitstekend en dat is eigenlijk nog veel belangrijker. De volledige uitslag én de stand in het klassement vindt u via deze link, op naar de volgende wedstrijd op vrijdagavond 9 juni. Enne …… meedoen kan nog steeds hoor, mits u lid bent van HSV Almere. Dat dan weer wel.
.

Loodvrij feedervissen wordt mogelijk gemaakt door