Op zaterdag 21 september stond de 10de competitie wedstrijd op het programma die oorspronkelijk in de Lage vaart voorbij de vaartplas gevist zou worden, maar vanwege het hoge riet en het vele langsdrijvend wier verplaatst is naar Overgooi in Almere Haven. De weersvoorspellingen waren 24 graden met een klein koel briesje. ‘s Morgens vroeg begon ik weer met de auto inpakken en het voer aanmaken, daarna snel naar de waterkant om de kantnummers uit te zetten. Om 06.30 uur hadden Chris en ik afgesproken, we waren zoals meestal allebei om 06.20 uur al aanwezig dus we konden meteen gaan uitlopen. We visten vandaag met 10 personen die dus zoals iedere wedstrijd weer in een ‘gespreid bedje’ kwamen. De afwezigen van vandaag waren Cor Kraneveld, Michel Smit, Patrick de Wit, Henk de Wit, Dirk Bokhorst, Bouke van der Ploeg en Willy Krone.

Om plusminus 07.00 uur was iedereen op de plaats van bestemming en hebben we geloot. Eerst de personen die al een keer kop of staart plek hebben gehad en toen, nadat de kop en staartstek toegevoegd waren, de rest. De kopplek is deze keer geloot door Edwin Kos (ikke) en de staartplek is geloot door Michael v/d Brink . Nadat iedereen z’n kantnummer had zijn ze allemaal naar hun plek gegaan om de boel te installeren. NIEMAND hoefde te knippen, een grote opluchting voor de meesten maar dat was deze keer dan ook het grote voordeel op Overgooi. De witvis commissie hoopt dat dit voor degene die hun afkeer voor de toch leuke visplek lieten blijken een kleine pleister op de tere ziel was.

Om 8.30 uur ging de wedstrijd van start. Mijn wedstrijd in het kort is als volgt: ik zat op nummer 2 en heb de eerste ander halfuur met de vaste hengel gevist op 12 meter. Hier ving ik zo nu en dan een klein visje maar het werd verder niks op die plek omdat er al een keer of 5 een grote kolk op mijn voerplek was. Waarschijnlijk een jagende snoek ………. Dus dan maar feederen op een afstand van ongeveer 45 meter. Ik heb hier gevist met wormen wat zo nu en dan een vis opleverde.

Ik hoorde dat Michael Brink het echter veel drukker had met het vangen wat hem uiteindelijk ook de winnaar van vandaag maakte!!! hij heeft 255 visjes gevangen in 5 uur, complimenten!!!!! Ikzelf had ongeveer 12 vissen, maar toch voldoende voor een mooie 2de plek. Chris van Kooten verspeelde in het laatste half uur nog een karper op zijn vaste hengel, ZONDE!!!!!!

Om 13.30 uur wordt de wedstrijd afgeblazen en is het snel de boel inpakken om te gaan wegen. Hier de podium plekken van de 10de competitie wedstrijd

Nr 1 Michael Brink met 7.250 kilogram
Nr 2 Edwin Kos met 5.620 kilogram
Nr 3 Chris van Kooten met 3.520 kilogram

De volledige uitslag én de stand in het Algemeen klassement vindt u via deze link.

Gefeliciteerd Heren!!!!!!

Bedankt en ik zie jullie over 2 weken aan de waterkant.