Het Amsterdam-Rijn Kanaal (ARK), wie ken het niet? Een enorme bak water waar je met enige oefening zeker ook in de winter een visje kan vangen maar ook een uitdaging: hoge oevers en enorm veel scheepvaart. Enorme schuiten die je voerplek in no-time wegvagen, het is dus werken voor een visje. Niks mis mee maar het vereist wel enige oefening en een goede voorbereiding.
.

De testsessie
Vandaar dat we een soort van ‘test sessie’ aan het ARK hebben georganiseerd: met een klein clubje liefhebbers een ochtendje vrijblijvend vissen en zien waar we tegenaan zouden lopen. Het werd een waar feest (maar niet heus).

.
De weersvoorspellingen waren niet best maar ach, een beetje regen en een beetje wind moet kunnen. Helaas bleek dat ‘beetje’ wind zo ongeveer windkracht 5 dwars over het kanaal te zijn, en van een ‘beetje’ regen was ook geen sprake. Het was 1 bui en die duurde de gehele sessie. Bikkelen dus!!

Wel leuk dat iedereen die zich gemeld had er ook daadwerkelijk was, dapper hoor! Het werd geen lange sessie maar eerlijk is eerlijk: op deze manier is vissen ook niet echt leuk. Nuttig was het wel.De opgedane leermomenten”
Iedere 25 meter zitten er ‘sporten’ in de stalen damwand gelast waardoor je een kans hebt om het water uit te klimmen mocht je erin kukelen, wel zo handig daar. Maar die 25 meter is een prima afstand tussen de stekken dus het uitzetten is een fluitje van een cent. Wat ook wel handig is, is om je hengelpunt een beetje laag te houden om de hoek naar je aas zo klein mogelijk te houden en dat is met losse steunen prima te doen.

De schepen komen af en toe erg dicht langs de kant, ook iets om in de gaten te houden. En de tip die ik meekreeg was om pas in te halen als de boot voorbij is, aanbeten schijnen vaak tijdens het passeren te komen.

.
De vangsten

In de korte tijd die wij er waren vingen Don en Ed een visje, Lex ving er zelfs 4 achter elkaar toen hij onder de eigen kant ging vissen (das ook een tip). Verder was het niks maar we dropen (letterlijk en figuurlijk) ook redelijk snel weer af.

.
Samengevat
Eigenlijk was het gewoon een drama maar ach, we hebben toch even een frisse neus gehaald. Toch is het echt een bijzonder leuk water en die grote boten maken het echt heel apart, tis weer eens wat anders dan plezierjachtjes. Eind februari (mits het weer een beetje normaal is) vissen we daar een winterwedstrijd, leden kunnen gratis deelnemen dus schroom niet en doe mee! Uitnodiging volgt …….