Het is zover, de laatste wintercompetitie wedstrijd wordt gevist en de einduitslag wordt vandaag bepaald. Even voor kwart voor zeven stond ik op de verzamelplaats bij de A1 te wachten op de rest van de deelnemers. En wachten .. en wachten……. Toch even voor de zekerheid maar even op de website kijken en ja hoor, verzamelen om 7:45 uur was de boodschap. Kortom, ik was in de war door de karpercompetitie die meestal om zeven uur al begint en dus een uurtje te vroeg. Het zal de leeftijd wel zijn denk ik, dus dan maar naar de Shell voor een croissantje en een bak koffie, dat zorgde ervoor dat de tijd wat sneller ging.

Langzaam maar zeker druppelden de anderen ook binnen op de verzamelplek en met hen ook de regen die steeds harder uit de lucht kwam vallen. Gelukkig viel het met de wind wel mee maar daar bleek ook alles mee gezegd. Aangekomen op de visstek aan het Amsterdam Rijn kanaal bleek de wind aardig in kracht te zijn toegenomen, het stormde gewoon. De wind stond wel in de rug dus op zich zou je met wat bescherming van je paraplu uit de wind kunnen zitten.

Ik was nog niet aan de kop of staart geweest dus ik mocht kop trekken, Henk had de staartstek gekregen. De rest van de lootjes werden snel verdeeld en iedereen op naar zijn plek om zijn spullen op de zetten. Daar begon het eerste gevecht met de elementen. Ik wilde mijn brollie opzetten, de wind kwam er onder en het ding klapte dubbel. Bijna vloog deze de plomp in maar ik kon hem net houden. Met alles wat ik in me had heb ik mij verzet en uiteindelijk overwonnen, na een kwartier worstelen stond hij eindelijk. Het bleek dat ik niet de enige was die deze problemen had, wat een weertje ……..

Bouke en John hadden het weer iets beter ingeschat, de regen was weliswaar bij vlagen erg hard maar zo nu en dan was het ook droog. Alleen de harde wind bleef over als een probleem, zij kozen er toch voor om zonder paraplu te gaan zitten. Het regenpak zou voldoende moeten zijn, echte bikkels dus.

En het was ook werkelijk een wedstrijd voor bikkels. De wind bleef blazen en nam alleen maar in kracht toe. En na een uur geen leven te hebben gehad begon de twijfel toe te nemen, evenredig met het ‘baal’ gevoel. Afijn, toch wat anders proberen dus de worm vervangen door een haak vol met maden. Toch iets verder uit de kant gaan liggen want het zoeken dichterbij had niets opgeleverd, dus nu op een meter of 35 uit de kant. Eindelijk, dan toch rond half elf mijn eerste platte in het net. Ondertussen zag ik Patrick ook scheppen, heel snel overigens, zodat hij snel weer op zijn kist kon zitten om zijn paraplu in de gaten (lees in de hand) te houden.

Uiteindelijk heb ik toch regelmatig aanbeten gehad en toch mijn visje mee kunnen pakken. Om 13:00 blies Chris op de toeter voor het eindsignaal. Dit keer visten we een uurtje korter zodat we op tijd bij de manege konden zijn voor de prijsuitreiking. Snel had iedereen opgeruimd en Chris en Bouke kwamen al langs om de vangsten nauwkeurig te wegen. Het lopen tegen de wind in bleek voor ons allen best wel lastig, het waaide dus echt heel erg hard.

Uiteindelijk is de wedstrijd geëindigd met de volgende resultaten:
1. Don 4.980 gram
2. Koos 4.890 gram
3. John 3.780 gram.

Met name het resultaat van John was een belangrijke uitkomst voor hem. Met deze wetenschap ging snel iedereen in de auto en op naar de manege waar we weer mochten genieten van de traditionele gastvrijheid.
Dan nu de prijsuitreiking waarbij ik allereerst graag Chris van Kooten, Bouke van der Ploeg en Harm Groothedde hartstochtelijk bedanken voor hun inzet in de wintercompetitie. Ik had van te voren al aangegeven de winter competitie eigenlijk niet te kunnen vissen en zij hebben vol verve de honneurs waargenomen. Jongens, hartstikke bedankt!! Het was top! In de manege hebben we lekker kunnen bijkletsen onder genot van een drankje en een snack. Het was goed te zien dat Martin er bij was, door zijn operatie heeft hij de laatste wedstrijden helaas verstek moeten laten gaan maar het was goed om te horen dat hij zich weer oke voelt. Nog even rustig aan en dan kan hij er weer vol tegenaan. Harm liet wat langer op zich wachten maar arriveerde uiteindelijk ook.

Het bleek een taaie competitie te zijn geweest waarbij we niet echt winterweer met sneeuw hebben mogen hebben, maar zoals vandaag ook al weer bleek, het is wel een competitie voor stoere bonken. Respect mannen, weer goed gedaan. En geheel in overeenstemming met het motto van onze vereniging: Vissen om het vissen!!! Gezelligheid en lol voorop! En dat is weer gelukt. Maar uiteindelijk is het toch ook leuk om een prijs tegenover de prestatie te leggen. Dit keer werden er waardebonnen van Raven Fishing verdeeld (welke we tegen gunstige voorwaarden konden aanschaffen).

De resultaten van de laatste wedstrijd kon ik vrij snel in mijn spreadsheet invullen en daar rolde dan de volgende top 3 uit:

De 3e plaats:
Dankzij zijn goede wedstrijd vandaag en de mindere dag van Bouke is Koos Heijnsdijk op de derde plaats geëindigd met 21 punten en in totaal 14,22 kg vis.

 

De 2e Plaats:
De strijd om de tweede en eerste plek bleef spannend tot het einde, Patrick moest boven John eindigen maar slaagde daar niet in. Een tweede plek was het dan toch geworden voor Patrick de Wit met 17 punten en 15,645 kg vis totaal.

 

De winnaar van de Wintercompetitie 2019:
Uiteindelijk kan er dan maar een de winnaar zijn en dat is dus John Berendrecht met 14 punten en 19,035 kg vis.

Mannen, fantastisch gestreden en veel plezier met de waardebonnen en met de de traditionele rollade. Bedankt Koos voor het regelen, dat hij moge smaken! Voor de volledigheid vindt u via deze link nog de complete einduitslag van de Wintercompetitie.

Graag zien we iedereen weer op de voorjaarswedstrijd van 6 april en de zomercompetitie die 20 april zal beginnen. Natuurlijk ben u als lid van HSV Almere ook van harte welkom om mee te doen. Twijfel je nog? Neem contact met de witvis commissie via witvis@hsvalmere.nl en we beantwoorden de vragen zo snel mogelijk. Uiteraard kunt u zich ook inschrijven voor een van de wedstrijden (beide is helemaal geweldig natuurlijk) via hetzelfde mail adres.

Tot ziens aan de waterkant
Don.