Op zaterdagmorgen was ik al vroeg begonnen met de auto inladen en de ruiten schoon te krabben (het had gevroren) om daarna snel naar het Amsterdam Rijnkanaal te rijden voor alweer de 4e wedstrijd uit de wintercompetitie. Hete koffie en broodjes mee, starten en wegwezen. Gr gr gr gr ….., start de auto niet! Direct de ANWB gebeld die mij meteen al wist te vertellen dat het nog wel een uurtje kon duren voordat er iemand bij mij kon zijn. Wat een ellendig begin van deze dag ……..

Er restte mii niks anders dan Harm te bellen en hem te vertellen dat ik niet op tijd was om het parcours uit te zetten. Gelukkig hebben we in Bouke een goede reserve, Harm zou hem direct bellen met de vraag of hij deze keer de honneurs waar wou nemen. Voor Bouke gelukkig geen probleem, dat was top en gaf mij even wat meer rust. De ANWB was er uiteindelijk veel eerder dan verwacht en een goed kwartiertje later was ik ook onderweg naar de visplaats.

Bouke was net klaar met het uitzetten van de steknummers toen de overige deelnemers arriveerden. We waren deze dag met 9 man, Willy was helaas afwezig. Snel werd er geloot, Bouke lootte kop (dat had hij ook wel verdiend) en Theo had staart.

Iedereen kon vervolgens beginnen met het opbouwen, na een goed half uurtje was iedereen klaar voor de start en nog geen 5 minuten later klonk het beginsignaal. Ik begon zelf meteen al goed, binnen 10 minuten de eerste vis op de mat dus dat belooft nog wat! Helaas bleek het anders te zijn, 2 uur later heb ik nog steeds geen aanbeet meer gehad. Patrick heeft intussen wel wat voorn en ik zie dat Harm ook aan het scheppen is, ook hij heeft vis. Henk zit achter mij maar die heeft nog geen enkele aanbeet gehad.

Het weer is overigens prima, bijna geen wind, geen regen, het is niet koud en om een uur of 12 kwam zelfs het zonnetje er nog even door. Bovendien weinig scheepvaart, nu alleen de vis nog. Henk had wel vis maar er ging iets mis met zijn molen waardoor de vis niet geland werd, jammer. Ik zie trouwens verder niemand meer wat vangen en dat is een slecht teken. Als je vis hebt dan bof je.

Ik hoor dat Theo nog wel vis blijft vangen maar bij Bouke loopt het ook niet meer, nadat er een enorme dubbele vrachtboot voorbij was gekomen ving helemaal niemand meer iets en werd het tijd om de wedstrijd af te blazen en de vangsten te gaan wegen. De top 3 zag er vandaag als volgt uit:

1e plaats Theo,
2e plaats Bouke,
3e plaats Koos.

De volledige tussenstand in de competitie vindt u via deze link, 3 maart is de volgende wedstrijd alweer met hopelijk net zo mooi wordt als nu.

Tot 3 maart,

groetjes van Chris.