Een paar jaar geleden zijn Ed Stoop en Marco Kraal te gast geweest in Almere om opnames voor het programma ‘VIS TV’ te maken, en afgelopen week verscheen er een artikel over deze visdag in ‘Het Visblad’. U kunt het artikel nalezen via deze links: bladzijde 1 en bladzijde 2. Duidelijk is dat de heren goed gevangen hebben, menigeen zal zich hierdoor gemotiveerd voelen om het ook eens in Almere te proberen en dat is natuurlijk prima: wij staan voor een gastvrij hengelsportbeleid, iedereen met een geldige VISpas is hier van harte welkom.

Belangrijk is echter wel om te weten dat er op de wateren van onze vereniging afwijkende regels gelden voor onder andere weerhaken op dreggen en er geldt een aangepaste regelgeving voor het vissen met dood aas. U vindt deze regels uiteraard op de website via deze link maar we zetten de belangrijkste regels nog even apart op een rijtje:

  • Indien gevist wordt met een dode vis of een stukje vis geldt: vissen met maximaal 1 hengel;
  • Het is verboden om per hengel meer dan twee meertandige haken te gebruiken;
  • Het is niet toegestaan om gebruik te maken van meertandige haken met weerhaken, deze weerhaken dienen (indien aanwezig) plat geknepen danwel verwijderd te worden. Uitzondering hierop betreft het vissen met een doodaas-takel, deze meertandige haken mogen voorzien zijn van 1 haakpunt mét weerhaak om de dode aasvis te bevestigen;
  • Het is verboden om ruisvoorn, snoek, snoekbaars, zeelt of karper in bezit te hebben of als aasvis te gebruiken;
  • Het is verboden om per persoon meer dan 5 dode zoetwatervissen in uw bezit te hebben
  • zorg bij het roofvissen voor goed onthaakgereedschap bestaande uit een lange punttang en kniptang.

 

Wij zullen de BOA’s van MidWest (wederom) vragen er scherp op toe te zien dat deze regels strikt nageleefd worden.