Een paar jaar geleden zijn Ed Stoop en Marco Kraal te gast geweest in Almere om opnames voor het programma ‘VIS TV’ te maken, en afgelopen week verscheen er een artikel over deze visdag in ‘Het Visblad’. U kunt het artikel nalezen via deze links: bladzijde 1 en bladzijde 2. Duidelijk is dat de heren goed gevangen hebben, menigeen zal zich hierdoor gemotiveerd voelen om het ook eens in Almere te proberen en dat is natuurlijk prima: wij staan voor een gastvrij hengelsportbeleid, iedereen met een geldige VISpas is hier van harte welkom.

Belangrijk is echter wel om te weten dat er op de wateren van onze vereniging afwijkende regels gelden voor de ‘dood-aas visserij’ zoals in het betreffende artikel aangegeven is. Binnen Almere op onze stadswateren geldt sinds 2016 een aangepaste regelgeving voor het vissen met dood aas. U vindt deze regels uiteraard op de website via deze link maar we zetten de belangrijkste regels nog even apart op een rijtje:

  • Indien gevist wordt met dode vis of een stukje vis geldt: vissen met maximaal 2 hengels en in de stadswateren met maximaal 1 hengel. U mag op de stadswateren tijdens het vissen met dood-aas niet tegelijkertijd ook met bijvoorbeeld een spinhengeltje vissen, alle aandacht dient op de dood-aas hengel gevestigd te zijn.
  • Het is verboden om ruisvoorn, snoek, snoekbaars, zeelt of karper in bezit te hebben of als aasvis te gebruiken;
  • Het is verboden om per persoon meer dan 5 dode zoetwatervissen in uw bezit te hebben;
  • Het is verboden om meer dan twee meertandige haken te gebruiken als gevist wordt met getakelde dode aasvis. Deze meertandige haken mogen maximaal voorzien zijn van 1 weerhaak. Alleen de haakpunt in de dode aasvis mag voorzien zijn van een weerhaak zodat deze dode aasvis wel goed vast blijft zitten.

 

Wij zullen de BOA’s van MidWest (wederom) vragen er scherp op toe te zien dat deze regels strikt nageleefd worden. Tot slot hebben we nog een paar aanbevelingen die u, als serieuze sportvisser, vast wel ter harte zult nemen:

  • zorg bij het roofvissen voor goed onthaakgereedschap bestaande uit een lange punttang en kniptang;
  • Knip haken waar nodig af. Knijp bij het gebruik van kunstaas bij voorkeur de weerhaken plat.