Op zondag 21 januari stond voor de 2e keer een Streetfishing wedstrijdje in Amsterdam op het programma, maar deze keer was het de wintereditie. Opmerkelijk, het bestuur van de AHV was van mening dat er voor deze wedstrijd 20 euro voor een wedstrijdtoestemming geïncasseerd moest

worden. Niet de hoofdprijs maar geheel in strijd met de visie van onze vereniging. Het betreft hier gewoon ingebracht water waar iedereen mag vissen, er wordt geen parcours geclaimd en dan is het best wel idioot dat je 20 euro zou moeten betalen voor een briefje waarop staat: “veel plezier”. Meer inspanningen kost het toch niet?

Ons bestuur heeft besloten dat het daarom geen wedstrijd maar ‘een visdag t.b.v. de visstand in Amsterdam’ moest worden. Voor hengel registratie zouden we iedere vis meten en noteren, en dan konden we na afloop kijken wie de grootste bijdrage aan het onderzoek had geleverd. Diegene zou dan als eerste een prijs mogen uitkiezen, zo kan het ook. Vervolgens hebben ze deze kwestie Federatie-breed aangekaart en het blijkt dat er meer HSV’en zijn die graag de kassa horen rinkelen. Maar goed, tot zover het melden van een wedstrijd bij de AHV.

Het verzamelen op het P&R-terrein bij NS-station Almere-Poort liep niet geheel volgens planning want ieder ging uiteindelijk toch op eigen gelegenheid naar Amsterdam. De deelnemers waren wel allemaal keurig op tijd aanwezig. Het was deze ochtend bijzonder koud en er stond veel wind, je moest echt de beschutting opzoeken om het voor jezelf een beetje aangenaam te maken. Qua vangsten bleef het stil, ondanks dat we echt alles uit de kast hebben gehaald.

Tijdens de wedstrijd heeft er ook nog een deelnemer controle gehad van de AHV controleurs, Fred was de gelukkige. Bij de controle bleek alles (uiteraard) in orde te zijn en na een vriendelijk gesprekje is er weer netjes afscheid genomen. Of het een wedstrijd was of niet is verder niet ter sprake gekomen, beter ook zo.

Omdat we allemaal op diverse plekken rondom het Centraal Station zijn gestart hebben we elkaar pas na afloop bij de prijsuitreiking gezien, wat normaliter in Almere ook het geval is. Alhoewel, prijsuitreiking? We hebben met z’n allen ‘geblankt’. Hier en daar waren wat voorzichtige aanbeten maar die konden niet verzilverd worden. Je hebt van die dagen dat de vis niet thuis geeft en dus ondergedoken blijft, deze dag was er duidelijk zo eentje.

Geen vis gevangen, dus ook geen winnaar of verliezer en we zaten met z’n allen in hetzelfde schuitje. De prijsjes zijn dus deze keer allemaal verloot, gezellig op een warm plekje bij Polly Goudvisch met een kop koffie of warme chocomelk.

In de competitiestand zijn er dus ook geen wijzigingen, nog steeds is de volgorde als volgt:
Soufyan (1),
Barry (2)
Niels (3)

De volgende wedstrijd is weer in Almere op 4 februari 2024 met ‘vrij keuze’ wat aassoort betreft. Vind je het leuk om mee te doen, stuur dan een mailtje met je naam en telefoonnummer naar rca@hsvalmere.nl

Alvast Goede vangst,
Tim en Fred