SF 006

Voor de tweede competitiewedstrijd uit de Streetfishing competitie verzamelden beide teams om 8:30 bij ‘Het Oor’, en hoewel dit een beetje uitliep was de reis gelukkig redelijk kort en vooral weer gewoon gezellig. We waren uiteindelijk dus keurig op tijd op de afgesproken plek in Utrecht. Bij aankomst was het meteen aanmelden en wachten tot het tijd was, vervolgens konden we na de korte briefing naar het water.

SF 003

SF 004

SF 005

SF 001

SF 002

Aan het begin van het traject werd al meteen duidelijk dat het geen makkelijke dag zou worden. Beige water en bijna geen zicht, om iets te kunnen vangen zou het hier vooral om geluk gaan draaien. SFA 1 wou het zo ver mogelijk weg van de anderen in de nieuwe gracht beginnen, hier werd het zicht helaas ook al niet beter. Het water was nog steeds niet helder en op een aantal plekken door werkzaamheden onbereikbaar. Wel een mooie omgeving zoals je op de diverse plaatjes kunt zien.

SF 009
Team HV Lelystad-Dronten in Utrecht.

SF 008

SF 007

We moesten voor de pauze al om 12 uur weer terug zijn in het restaurant, het was nogal een eindje lopen en dat kostte wel veel vistijd. Eigenlijk is zo’n pauze dan wel lastig, zeker ook als je dan ook nog eens hoort dat je de meegenomen broodjes niet in het restaurant mag eten. Dat was in Alkmaar toch beter geregeld. Net als de controle overigens, in de ochtend heeft SFA 1 bijna geen referee meer gezien vanaf het moment dat we van de eerste brug over de singel gepasseerd waren. Vooral bij het station (waar volgens het kaartje niet onder gevist mocht worden) zou controle zeker niet misstaan hebben.

In de middag besloot SFA 1 om via de linkerkant van de singel te lopen en dan de oude gracht te gaan bevissen, ook dit leverde helaas helemaal niks op. Uiteindelijk was het weliswaar zeker weer een gezellige dag, alleen de vangsten waren echt heel erg slecht.

SF 010

De organisatie was deze wedstrijd wel minder vond ik, weinig controle maar ook de spelers van FC Utrecht die de prijsuitreiking zouden doen waren er niet. We hadden dus voor niks onze Ajax petjes en shawls meegenomen ……. Uiteindelijk zijn er maar 7 visjes gevangen op 60 deelnemers, dat zegt genoeg.

Maar goed, op naar Lelystad, daar hebben we iets recht te zetten!

Daan.

SF 012