Zondag 23 juni was weer een wedstrijd van de roofviscommissie. Wederom een “uitwedstrijd”, deze keer was de regio Muiden/Weesp het wedstrijdgebied. Een groot gebied met een grote variatie aan viswater: ondiepe poldersloten, grachten in de oude binnensteden. Maar ook groot water zoals de Vecht en het Amsterdam-Rijnkanaal met natuurlijk weer diverse vertakkingen en verbindingen tussen deze waterwegen.

Gelukkig heeft de lokale hengelsportvereniging (AWHB) bijna al het water Landelijke ingebracht en dankzij een vriendelijke secretaris van AWHB was toestemming voor deze wedstrijd snel geregeld. Volop keuze dus voor de deelnemers hoe en waar te vissen. Vorig jaar was er aan het begin van de herfst in Muiden/Weesp al best goed gevangen. Toch leverden de goede stekken van toen nu niet automatisch vis op.

Om 7 uur begonnen we op deze mooie zomerse dag aan de wedstrijd. De temperatuur liep dankzij de sterke zon al snel op. Met dit soort zomerweer zijn de vroege uurtjes vaak het beste qua vangsten en willen de vissen op de warmste uurtjes minder goed bijten. Als het echt warm wordt en met name als de watertemperatuur ruim boven de 20 graden komt, is het niet verstandig om op roofvis te vissen.

Vanwege het EK voetbal moest als foto-opdracht iets met een oranje kleur op de foto. Al snel werden de eerste vangsten doorgegeven. Barry en Joey vingen allebei een snoek, waarna Marlon een snoekbaars en baarzen meldde. Er worden 25 bonuspunten gegeven bij 2 verschillende vissoorten op de “scorekaart” en 50 punten voor 3 verschillende roofvissen, het loont dus om te proberen meerdere vissoorten te vangen.

Nog binnen het uur wist Joey zijn 2e snoek te vangen en meldde Barry ook zijn 2e vis, een mooie baars. Kort daarna was het Marlon die al zijn 3e vissoort doorstuurde, een flinke snoek. Niels kwam iets later op stoom maar wist in korte tijd ook zowel een snoek, een baars en een grote snoekbaars te vangen. Soufyan maakte de tussenstand helemaal spannend met zowel baarzen als snoekbaars op zijn vangstlijst. Joey ving met 2 baarzen zijn 2e vissoort maar ook Marlon bleef baarzen melden. Barry ving een mooie snoek van 78 cm, de grootste vis van deze wedstrijd.

Enkele ervaren deelnemers (waaronder de organisatoren) wisten ondanks verwoede pogingen geen vis te vangen. Dat we dit bewust deden om de tussenstand in de zomercompetitie een beetje spannend te houden,\ wilden de andere deelnemers vreemd genoeg niet geloven.

Uiteindelijk hebben zowel Joey, Soufyan als Barry 2 verschillende vissoorten gevangen. Niels en Marlon toonden zich helemaal allround meester met 3 verschillende vissoorten, knap gedaan hoor. Na het nodige tellen en rekenen werd Marlon tot winnaar uitgeroepen, met vlak daarachter Joey op de 2e plaats, gefeliciteerd! Om 12.30u was de prijsuitreiking op het terras van Klavertje4 in Weesp met een verkoelend drankje. Marlon mocht als eerste uitkiezen van de prijzentafel met roofvis-artikelen, te koop bij onze sponsor Raven Hengelsport Lelystad.

De overige prijzen werden met de loterij verdeeld onder de deelnemers. Op zondag 7 juli is de laatste wedstrijd voor de zomerstop, van 7u tot 12u in ons vertrouwde Almere. Lijkt het je als lid van HSV Almere leuk om gratis en vrijblijvend mee te doen, stuur dan een mailtje met je telefoonnummer naar rca@hsvalmere.nl

Goede vangst, Tim en Fred