Vandaag, zaterdag 25 november, stond de jaarlijkse baarspeuterwedstrijd op de kalender. Door omstandigheden wat laat in het jaar maar op de valreep toch nog gered door Edwin. Hij was degene die erop aandrong deze leuke visserij alsnog een plek op de kalender te geven, vandaar dat we rond 8:30 verzamelden langs de oevers Overgooi.

We hadden voor deze locatie gekozen omdat de oevers goed bereikbaar zijn en het peuteren eerder tijdens een jeugddag best wel succesvol was. Hoe anders zou het deze keer zijn …….

Nadat alle deelnemers aanwezig waren konden we gaan loten (uiteraard kwam ook hier de inmiddels welbekende BingoApp weer tevoorschijn) en toen alle deelnemers een steknummer hadden geloot werden de materialen uitgedeeld: hengels, tuigjes en emmers van de vereniging, maden waren op bestelling eveneens aanwezig.

Na de loting kon iedereen zijn plek opzoeken, de stekken lagen 5 meter van elkaar af en waren met bordjes keurig aangegeven. Iedereen was nu even druk met het optuigen en be-azen van de hengel.

Ondanks de kou hadden we ook een zeer jonge deelnemer in het deelnemersveld, Sven deed met wat hulp van zijn vader ook mee. Erg dapper met dit koude weer! Sven is uiteindelijk door de kou wel iets eerder huiswaarts gegaan maar ondanks dat petje af hoor!! We zien je graag nog eens terug op één van onze jeugddagen.

Het optuigen ging eigenlijk bij iedereen vlekkeloos en om precies 9 uur kon het startsein gegeven worden. Ook ik liet mijn aasje te water, en eerlijk gezegd verwachtte ik al snel een aanbeet. Er gebeurde echter helemaal niets, dat was opmerkelijk. Na een paar minuten overkeek ik het parcours maar eens en ik zag dat nergens vis werd gevangen. Het zal toch niet waar zijn??

En omdat je allemaal vlak naast elkaar staat zie je al snel dat iedereen er het zijne van denkt. We besloten daarom om maar snel te verkassen naar de volgende stek een kleine 100mtr verderop, eens kijken of de vis daar misschien lag.

Om een lang verhaal kort te maken: het leek wel een wandelwedstrijd vandaag. We hebben alle stekken afgevist maar de baars liet zich niet zien. Er werd 1 voorntje gevangen door Willy maar helaas, die telde niet mee. Over het weer mochten we trouwens niet mopperen. Er stond niet teveel wind, het was nagenoeg droog en af en toe scheen zelfs het zonnetje nog. Hoe anders is dat nu, 2 uurtjes later. Het komt met bakken uit de hemel, inclusief hagel ……..

Uiteindelijk verzamelden we weer bij het beginpunt en iets eerder dan gepland was de wedstrijd voorbij. Iedereen ging lekker de warme huiskamer opzoeken, maar Edwin probeerde het nog even op de stek van vorig jaar. En uiteraard, binnen de kortste keren verschenen de foto’s van kleine baarsjes in de App. Volgende keer dan toch maar weer die kant op …..